Malzemeler:

  • 2 kg bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil

Yapılışı:

  1. Bal kabağını yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  2. Geniş bir tencereye doğradığınız kabakları, şekeri, suyu, limon suyunu, tarçını ve karanfili ekleyin.
  3. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kabakların suyunu salıp çekmesi için pişirin.
  4. Kabaklar suyunu çektikten sonra kısık ateşte, yaklaşık 30-45 dakika daha pişmeye devam edin.
  5. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan tatlıyı servis tabağına alın ve kaymak veya dondurma ile servis edin.

Püf Noktaları:

  • Bal kabağını yumuşak ve lezzetli olması için iyice pişirin.
  • Şekerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Tatlıyı pişirirken arada karıştırarak kabakların yanmaması için dikkat edin.
  • Tatlıyı servis etmeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Afiyet olsun!

Editör: Nilda Erol