Samsun'da İç Sularda Av Yasağı Başladı!

Samsun'da Av Yasağı Ne Zaman Başlıyor

Hangi Tarihler Arasında Yasak Var?

1 Nisan 2024 - 30 Haziran 2024 tarihleri arasında Samsun'da göl, gölet, baraj gölleri, akarsular, çaylar ve dereler gibi tüm iç sularda su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır.

Hangi Türler Yasak?

Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer tüm balık türlerinin avlanması yasaktır.

Yasak Süresince Nelere Dikkat Edilmeli?

Balıkçılar yasak süresince kayıklarını karaya çekmelidirler.

1 Temmuz 2024 tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması, gerek teknelerde gerekse kıyıda av araç ve gereçlerinin bulundurulması yasaktır.

Yasak başlamadan önce avlanan balıkların en geç üç gün içerisinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine stok tespitinin yaptırılması ve ardından satışı yapılmalıdır.

Stok tespiti yapılmayan ürünlerin nakli ve pazarlanması yasaktır ve yasal işlem uygulanacaktır.

Stok tespiti yaptırılan balıkların satışında "stok tespit belgesi" bulundurulmalı ve bu balıkların 7 gün içinde satışı veya işlenmesi gerekmektedir.

Yasak Neden Konuldu?

Bu yasak, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliği için gereklidir.

Balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi amaçlanmaktadır.

Denetimler Nasıl Yapılacak?

Yasak süresince Samsun ili sınırları içerisinde bulunan Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde bulunan Balık Gölleri Lagün Kompleksi, Karagöl, Akgöl-Simenit, Ladik Gölü gibi doğal göllerin yanı sıra, Derbent, Susuz, Altınkaya I ve II, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj Göllerinde İl ve İlçe Müdürlükleri Su Ürünleri Kontrolörlerince denetimler yapılacaktır.

Yetkililer Neye Çağırıyor?

Yetkililer, başta balıkçılar olmak üzere tüm halkımızı yasaklara uymaya ve yasak dönemde avcılık yapanları en yakın İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine, Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına haber vermeleri konusunda duyarlılık göstermeye çağırıyor.