Samsunspor'un 2021-22 sezonundaki ilk resmi müsabakası olan Balıkesirspor maçında, pandemi kısıtlamaları kapsamında yaklaşık 1,5 senelik bir aranın ardından yeniden tribünde yer almanın heyecanını yaşadık. Aşı takvimine uygunluk sağlayarak bilet alabilen belirli sayıdaki taraftarın takıma duyduğu özlemi gözlemlemek hiç zor olmadı.

Takımın sahaya çıktığı ilk 11'de geçen seneki iskelet kadrodan sadece 4 oyuncu yer aldı. Hoca değişikliği ve kadrodaki radikal değişimin sahaya nasıl yansıyacağı herkesin merak konusuydu.

Sezonun açılış maçları bizim açımızdan genelde puan kayıplarının yaşandığı ve "takım daha hazır değil, uyum süreci gerekli" gibi gerekçelere sığındığımız karamsar maçlar olurdu. Ancak bu sefer öyle olmadı.

Samsunspor maça çok etkili başladı. Hasan-Sağ kanat (Ali, Melih)-Yasin organizasyonu ile ilk 12 dakikada bulunan 2 gol maçı adeta kopardı. Takım hücumda hem kanatları etkili kullandı hem de ortadan pas organizasyonları yaparak kolayca kaleye ilerleyebildi. Aynı etkinliği savunma için de söyleyebiliriz. Rakibin çıkmaya çalıştığı anlarda neredeyse tüm topları kaparak pozisyon üretmelerine izin vermedik.

Tam bu noktada Hasan Kılıç-Osman Çelik ikilisine değinmemiz gerekiyor. Her iki isim de Samsunspor'a gelmeden önce bu ligde şampiyonluk yaşamış farklı takımların değişmez oyuncularıydı. Sanki yıllarca beraber oynuyormuşçasına uyumlu bir görüntü çizdiler dünkü maç boyunca. Birinin düştüğü anda diğeri ön plana çıktı ve bu ikili orta sahayı süpürdü diyebiliriz. Böyle devam ettikleri müddetçe Djedje'yi arayacağımızı hiç sanmıyorum. Kaldı ki, bu takıma Diomande de dahil olduğu zaman orta sahada sezon boyunca problem yaşamayız gibi görünüyor.

Hasan Kılıç'ın sahadaki liderlik duruşuna da özellikle vurgu yapmak isterim. Samsunspor'un bu eksiğini kapatmak adına Hasan çok doğru bir tercih ve 55 numaralı forma da kendisine çok yakışıyor.

Mücahid Albayrak'ı hariç tutarak, geçen sezon boyunca sahada göremediğimiz sağ ve sol bek performansını dün akşam hep birlikte keyifle izledik. Soner Gönül ve Ali Ülgen'in bindirmeleri, hücuma katkıları ve önlerindeki kanat oyuncularıyla uyumlu görüntüleri oldukça dikkat çekiciydi. Yalnızca Ali Ülgen için isabetli orta istatistiğini arttırması gerektiği söylenebilir.

Stoper ikilisini değerlendirebilmek için dünkü maça bakmanın yetersiz kalacağını düşünüyorum. Önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak Kocaelispor maçı bunun hakkında daha net bir fikir verecektir. Zira bu maçta pozisyon dahi bulamayan Balıkesirspor takımı, Kevin Boli'nin yaptığı amatörce hata nedeniyle skor üretebilmiş oldu. Eski takımlarında gösterdiği performansı anımsadığım Barış Başdaş, eğer formsuz değilse ilerleyen haftalarda formayı alacaktır.

Yasin Öztekin ve Melih Okutan çok istekli göründüler. Üretken olmaya çalıştılar ve pozisyona girdiler. Yasin geçen sezonun son haftalarına ilerledikçe açılmıştı, kaldığı yerden devam edecek gibi görünüyor.

Melih Okutan, Ali Ülgen, Soner Gönül ve takıma yeni katılan diğer genç oyuncuları Samsunspor'un yapması gereken doğru transfer politikasının iyi birer örneği olarak görüyorum. 25 yaş altı, yetenekli ve CV'sinde şampiyonluk bulunmadığı için başarıya aç bir profilden söz ediyoruz. "Takım şampiyon olduktan sonra bunlar beni sepetler." değil, "Ben bu takımda üst ligde de oynarım." diye düşünen bir profilden söz ediyoruz. Bu oyuncular kendilerini ispatlamak ve takımlarıyla Süper Lig'de de yer almak isteyecektir.

Geçen sezon yaşadığımız prim/arka koltuk olaylarının ardından böyle bir transfer politikasının ne kadar önemli olduğu daha da iyi anlaşılmıştır zannediyorum.
Samsunspor'un ligin henüz ilk maçında beklenenin üstünde organize ve ne yaptığını bilen bir görüntü çizmiş olması, hazırlık sürecini gayet verimli geçirdiğini düşündürüyor. Bu noktada Mehmet Altıparmak hocayı kutlamak gerekir.

Samsunspor bizlere yine bu sezon da büyük heyecanlar yaşatacak. Dilerim o sene bu sene olur.