Samsun şehitler tepesinin hiç boş kalmadığı bir yerdir. PKK terörünün kalleşçe can almaya başladığı ilk günden beri Samsun ve ilçelerine düşen şehit ateşinin hiç eksilmediğine bir şehit yakını olarak ateşin düştüğü yerde tanığım. Bu tanıklığım canımı acıtan, yüreğimi sızlatan bir tanıklıktır. Elbette gözünü kırpmadan vatan için bayrak için millet için şehadete koşan evlatlarımızla, kardeşlerimizle, hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Ama yüreğimizdeki yangın hiç sönmüyor. Samsun'da yine şehit cenazesinden şehit cenazesine büyük bir acıyla koşuyoruz. Yaşadığımız coğrafyada içimizdeki ve dışımızdaki hainler bitmediği için şehit cenazeleri kaldırmaya devam ediyoruz. Ateşin düştüğü yeri yaktığını görmeye devam ediyoruz. Acılarına ortak olmak için yarıştığımız şehit cenazelerinin sayısının arttığını görmekten kahroluyoruz. Her şeye rağmen Vatan sağ olsun demeye devam eden insanlarımızı görmekten büyük bir gurur duyuyoruz.

  30 Nisan 2022'de şehadet şerbeti içen Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkcı'yı Ondokuzmayıs ilçemize bağlı Düzköy Mahallesi Camiinde 01 Mayıs 2022'de kılınan ikindi namazına müteakip Samsun İli Ondokuzmayıs ilçesi Düzköy Mahallesi mezarlığında vatan toprağına emanet etmiştik. Her şehidimizin cenazesinden sonra olduğu gibi bu şehidimizin de son olmasını temenni etmiştik. Ne acıdır ki aradan çok bir zaman geçmeden bu defa yine bir şehit ateşi Samsun'a düştü. Henüz Samsunlu Şehit Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkcı'nın acısı çok daha yeniydi yeni bir şehit acısıyla sarsıldık. 29 Mayıs 2022'de şehadet şerbeti içen Samsunlu Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak'ın şehit ateşi Samsun'a düştü. Bir evladımızı, bir kardeşimizi, bir komşumuzu, bir güzel insanımızı, bir hemşehrimizi daha şehit vermenin büyük bir hüznü içerisindeyiz. Elbette yüreğimiz isyanda, duygularımız kabarık ama aklımız başımızda biliyoruz ki her şey vatan için. Bu şehrin güzel yüzlü çocukları, delikanlıları bizler için bu vatanı sonsuza kadar özgür yaşatmak için tüm hayallerinden vazgeçerek şehadete koşuyorlar. Onlardan birisi de hemşehrimiz, kardeşimiz, evladımız Samsunlu Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak'tır. Diğer şehitlerimize olduğu gibi bu şehidimize de, ailesine de çok minnettarız. Samsunlu Şehit Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak'ı Samsun ili Tekkeköy  ilçesi Erenköy Mahallesi Camii'nde kılınan ikindi namazına müteakip Samsun ili Tekkeköy ilçesi Erenköy Mahallesi mezarlığında büyük bir kalabalıkla vatan toprağına annesinin ve sevenlerinin gözyaşları arasında büyük bir acıyla emanet ettik. Hep tekrarlıyoruz yaşadığımız coğrafya gerçekten çok sıkıntılı bir coğrafya bu yüzden özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız uğrunda vatan için millet için büyük bedeller ödüyoruz. Bunu hiç unutmayalım. Bunu unutursak ihanet edenleri sevindirir, şehitlerimizin kemiklerini sızlatırız ki buna hiç hakkımız yok.

  Güle güle cennet kokulu güzel şehidimiz Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak. Ruhun şad, mekanın cennet olsun. Annene, nişanlına ve seni seven, senin için yüreği yanan herkese Allah en güzel sabrı versin. Sen hiç kötü bir şey yapmadın, sen vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve kutsal değerlerimiz uğrunda seve seve şehadet şerbeti içerek cennetin kapısını açtın. Bir şehit yakını olarak sormak istiyorum; şehit evleri hep aynı mıdır, şehit ateşi hep Samsun'a mı düşer? Yüce Türk Milletine (Milletimize) başsağlığı ve sabır diliyorum.