Sigaraya Zam Yorumu Yaptı

Sigara-3

Aybaş, yapmış olduğu açıklamada, zammın halk arasında ciddi tepkilere yol açabileceğini vurguladı.

Aybaş, sigara fiyatlarındaki bu olası artışın temel nedenlerini maliyet artışları ve vergiler olarak açıkladı. Ayrıca, sigaranın bir ihtiyaç olmadığını ve sağlığa zararlı bir ürün olduğunu hatırlatarak, zammın caydırıcı bir etki yaratabileceğini dile getirdi.

Ancak, Aybaş aynı zamanda bu zammın kaçakçılığı artırabileceği endişesini de dile getirdi. Bu noktada, kaçak sigara ticaretinin artmasıyla birlikte vergi gelirlerinin düşebileceği ve kamu düzeninin bozulabileceği endişesi taşındığını belirtti.

Aybaş'ın bu açıklamaları, sigara zamlarının kamuoyunda farklı görüşlere yol açtığını da ortaya koyuyor. Kimileri sağlığı korumak ve sigara kullanımını azaltmak amacıyla zamların artırılmasını desteklerken, bazıları ise halkın ekonomik olarak olumsuz etkileneceğini ve kaçakçılığın artacağını savunuyor.

Resmi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte, sigara fiyatlarındaki artışla ilgili yetkililerden gelecek açıklamalar bekleniyor. Kamuoyu, konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecek.

https://www.habergazetesi.com.tr/jti-grubu-sigaralara-zam-geldi