Samsun’da ekmek 75 kuruş.
Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit’e göre, satış fiyatı maliyet.
Maliyetine satış olur mu?
Olmamalı.
Olur ise uzun sürmez.
Zam kapıda, demektir.
Oda Başkanı Yılmaz Yiğit, maliyetin altında fiyatla ekmek satılması ihtimaline karşı temkinli.
Aba altından sopa gösterdi.
‘Dava açarım’ dedi.
Açarsa ne olur?
Kocaman bir hiç.
Haksız rekabet de olmaz.
Ya ekmek maliyetlerinde fiyat doğru değil.
Ya da ucuza satmak da kazandırıyor.
Kimse zararına satmaz.
Fırıncılar Odası’nın yapması gereken ekmekte gramaj, kalite, hijyenlik gibi olmazsa olmaz kurallara uyulup uyulmadığını takip etmek.
Ucuza veya pahalıya satanı takip etmek değil.
Samsun’da Halk Ekmek Fabrikası var.
Ucuza satıyor.
Teknoloji en iyi biçimde kullanılarak üretim yapılıyor.
Hem de tüm şartlara, belki de fırınlardan daha fazla uyarak bol çeşit ekmek üreterek piyasaya sürüyor.
Fırıncılar Odası dava mı açacak?
Niye ucuza satıyorsun, deyip hesap mı soracak?
Olmaz böyle şey.
Ben de fırınlardan ekmek alıyorum.
Bazen ekmek aldığım fırına tepki de gösteriyorum.
Sayısız eksikliklerinden yakınıyorum.
Uyarıyorum.
Ucuza satanda aramıyorum.
Aramış olsak Halk Ekmek’ten alırız.
Kısacası; ucuz ekmek satanla davalık olmak yerine ucuz satanların şartlara uyup uymadıkları takibe alınsın.
Uymuyorlarsa hesap sorulsun.
Çünkü günümüzde ekonomik gücü hayli düşük olan kalabalık ailelerde ucuz ekmek bütçelere katkı sağlar.
En azından bu durumdaki aileler, ucuz ekmek satışı engellenerek mağdur edilmemeli.
Ne dersiniz?