KYK Burs ve Kredilerine Zam Geliyor! 

Her yılın Ağustos ayı, birçok bakanlık kurumunun, mali yardımlarını ve desteklerini sürdürdüğü döneme denk geliyor. Bu yıl da Ağustos ayı geldiğinde birçok vatandaş, çeşitli alanlarda yapılan ödemelerin artışını bekliyor. Özellikle emekli vatandaşlar için SSK ve Bağ-Kur maaşlarının, tahsis numaralarının son rakamlarına göre 17-28 Temmuz tarihleri arasında ödeneceği açıklandı. Ayrıca, memur maaşlarına yapılan zam da bu ay itibarıyla yansıtılacak ve memurların maaşları ay ortasında hesaplarına yatırılacak. Bununla birlikte, asgari ücretli çalışanların ay başında aldıkları 11.402 TL miktarı da dikkat çekiyor.

Bu mali desteklerin yanı sıra, bakanlıklardan sosyal ve tarımsal destek ödemeleri de devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailelere yönelik sosyal yardımlarını sürdürürken, Tarım ve Orman Bakanlığı da tarım alanında destek veren projelerin ödemelerini gerçekleştirecek.

KYK Ödemelerinde Zam Yolda Mı?

Üniversite öğrencileri için ise KYK tarafından yapılan burs ve kredi ödemeleri büyük bir önem taşıyor. KYK, öğrencilere bu konuda detaylı bir bilgilendirme sunuyor. Ödemeler, öğrencilerin TC kimlik numaralarının son rakamına göre belirlenen tarihlerde yapılıyor. Bu çerçevede, son rakamı 0 olan öğrencilere ayın 6'sında, son rakamı 2 olanlara ayın 7'sinde, son rakamı 4 olanlara ayın 8'inde, son rakamı 6 olanlara ayın 9'unda ve son rakamı 8 olan öğrencilere ayın 10'unda burs ve kredi ödemeleri yapılıyor.

Gazze için tek yürek olan İYYÜ Öğrencileri İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırımı protesto etti Gazze için tek yürek olan İYYÜ Öğrencileri İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırımı protesto etti

Öğrencilere aktarılan burs ve kredi miktarı ise 1.250 TL olarak belirlendi. Bu miktar, özellikle son rakamı 0 olan öğrencilere bu ayın başında ödenmiş durumda. KYK'nın gelecekte burs ve kredi miktarlarında bir artış yapılıp yapmayacağı ise merak konusu. Şu an için, bu ay için belirlenen miktarlarda herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Ancak Aralık ayında burs ve kredi miktarlarında bir zam yapılması öngörülüyor.

Editör: Ismail Usta