WhatsApp Beta Güncellemesi: Heyecan Verici Yeni Özellikler Çok Yakında! WhatsApp Beta Güncellemesi: Heyecan Verici Yeni Özellikler Çok Yakında!

Yakın zamanda Meta’nın ünlü mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, çok yakın bir zamanda insanları heyecanlandıran yeni özellikleri ile kullananların fotoğraf paylaşım biçimini kolaylaştıracağını dile getirdi. Video içerikli uygulamalarla rekabet sağlamak için ekran paylaşma özelliğini de aktifleştirecek.

Bu yeni özellikleri Meta CEO’su Mark Zuckerberg duyurdu. Uygulamanın gelişiminde büyük bir değişiklik olacağını dile getirdi.

WhatsApp ‘ın amacı piksellesmiş fotoğrafları tozlu raflara kaldırıp HD fotoğrafları en iyi şekilde gönderip almaya olanak sağlamak olacak.

Peki Veri Kullanımı Nasıl Olacak?

Görüntüler büyüdükçe daha çok bellek ve veri kullanımı artmaktadır. Fakat WhatsApp kullananların içini ferahlatacak uygulama geliştirdi.

Uygulama sayesinde paylaşılacak her görüntü için olasılık olarak “ Standart” bir ayarı olduğu ve randımanlı veri kullanımını önemsediğini açıklık getirildi.

Kullanıcıların mesajlara fotoğraf eklemek istediklerinde HD deneyimini tam anlamı ile kullanmak için ekranın tam üst kısmında bulunan “HD” seçeneğini değiştirebilecekler.

Geliştirilen bu uygulama sayesinde düşük bant genişliğine sahip kullanıcılar için standart kaliteye sahip fotoğraflar almaya yarayacak ve veri sıkıntısını ortadan kaldıracak. Aynı zamanda “ Ekran Paylaşımı “ adını verdikleri bir özelliği de  devreye sokacaklar.

Yeni geliştirilen bu özellik sayesinde aramalar esnasında, gezi planı yaparken, belgeler üzerinde çalışırken, fotoğraflara bakarken, teknik destek verirken ekranın canlı görüntüsü paylaşılabilecek. Etkileşimleri daha da  ilgi çekici bir hale getirecek.

Editör: Ismail Usta