İzmir'de Ardı Ardına İki Deprem: Endişe Uyandırdı İzmir'de Ardı Ardına İki Deprem: Endişe Uyandırdı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), son günlerde gündemi meşgul eden itirazları değerlendirdi ve kararını verdi. 6 il ve 10 ilçede yapılan itirazlardan birçokları reddedildi. AK Parti'nin Ardahan merkez ilçe ve Kütahya'nın Emet ilçesindeki oyların yeniden sayılması talebi, MHP'nin Amasya merkez ilçe için yeniden sayım talebi, CHP'nin Yozgat Yerköy'de seçimlerin iptali ve Adana Sarıçam, Ankara Kızılcahamam ve Kırklareli merkezdeki yeniden sayım talepleri YSK tarafından reddedildi. Aynı şekilde DEM Parti'nin Şırnak, Bitlis Güroymak ve Bingöl'deki seçimlerin iptali talepleri de ret edildi.

Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa Siverek ve Gaziantep Oğuzeli'ndeki seçimlerin iptali talebi, Büyük Birlik Partisi'nin Bolu Gerede ve Erzurum İspir'deki yeniden sayım talepleri ve Adana Kozan için mazbata iptali talebi de YSK tarafından kabul edilmedi. Vatan Partisi'nin YSK'nın Van için aldığı gerekçeli karara ve mazbatanın DEM'li adaya verilişine yönelik itirazı da dikkate alınmadı.

YSK'nın bu kararıyla, seçim sonuçlarının değişmediği ve itirazların yeterli delil olmadığı net bir şekilde ortaya konmuş oldu. Bu kararın ardından ilgili partilerin yeni bir adım atıp atmayacakları ise merak konusu olarak gündemdeki yerini koruyor.

Editör: Ismail Usta