Samsunspor, altıda altı yaptıktan sonra berabere kaldığı Bayrampaşa deplasmanın ardından yine bir deplasmana gitti. Niğde Anadolu Futbol Kulübü ile oynanan maç öncesi 15 Temmuz darbesinin seyrini değiştirdikten sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Çukurkuyu Beldesindeki mezarını ziyaret ederek duamızı ettik.

Maç parçalı bulutlu bir sonbahar havada oynandı. Samsunspor taraftarı yine kendisine ayrılan tribünü doldurdu ve maç sonuna kadar takıma desteğini südürdü. Sakat ve cezalı oyuncuların dönmesi ile Taner hoca ideal onbirini sahaya sürdü.
Karşılaşmanın başından itibaren Samsunspor gol arayan taraf olurken ev sahibi ekip Samsunspor'un üstünlüğünü kabul ederek yakalarsam atarım düşüncesindeydi.
Samsunspor daha maçın başında rakip kalede Samet ile yakaladığı pozisyondan faydalanmadı. Ardından yakaladığı gol pozisyonlarını da değerlendiremeyince ilk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıya da aynı hızla başlayan Samsunspor'da Teknik Direktör Taner Taşkın'ın ilk hamlesi Samet'i dışarı alarak Muhammet Beşir'i sahaya sürmek oldu. Bahattin Köse ve Muhammet Beşir ile rakip kaleye yüklenen Samsunspor aradığı golü Erkam Reşman'la buldu.
73.dakikada gelen golün ardından ev sahibi Niğde daha önde oynamaya başlayınca Samsunspor yine gol pozisyonlarına girdi ama kaleci Kadem Burak'ı geçemedi.
Maçın son anlarında ev sahibi ekipte yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve Samsunspor maçı 1-0 kazandı.
Puan sıralamasının zirvesinde yer alan Sarıyer'in berabere kalması ile aradaki puan farkı yeniden 1'e indi.
İlyas Kubilay Yavuz, Niğde'de etkili değildi. Bahattin Köse'nin de maç boyunca kale tutan tek topu var.
Samsunspor son iki haftada iyi oynamasına rağmen gol sıkıntısı çekiyor. Adeta rakip kalecileri milli ettik. Rakip kalecilerin bu başarısı onlardan mı kaynaklanıyor, yoksa gol vuruşlarında ki beceriksizlik mi onunda değerlendirilmesi lazım. Ayrıca gol bölgesinde yer alan oyuncular orta sahada veya savunmada ki oyuncular kadar takım oyunu oynamıyorlar. Herkes golü ben atayım havasında. Gol olma ihtimali düşük noktalardan dahi kaleye şut çekerek müsait pozisyonda olan arkadaşlarına pas vermiyorlar.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen Samsunspor son oynadığı 8 maçın 7'sini kazandı ve 1'de beraberliği var. Haftaya sahasında oynayacağı Keçiörengücü maçını kazanması halinde İstanbul deplasmanında Sarıyer maçını galibiyetle tamamlarsa liderlik koltuğuna oturacak.
Samsunspor'un bu maçta sarı karı gören tek oyuncusu Savaş Yılmaz cezalı duruma düştü. Keçiörengücü maçında oynayamayacak. Savaş son haftaların başarılı oyunculardandı. İçeride oynanacak olan Keçiören maçı taraftarın desteği ile daha kolay olacağını düşünüyorum.