Geçen hafta çok güzel futbol oynamasına rağmen çok gol kaçırarak 2 puanı İstanbul'da bırakan Yılport Samsunspor, Niğde Anadolu Futbol Kulübü karşılaşmasına mutlak üç puan için çıktı. Maçın daha 3. dakikasında ilk atak Samsunspor'dan geldi. Erhan Kartal'ın ortasına Samet kafayı vurdu top az farkla auta çıktı. Bu dakikadan sonra Niğde oyunda dengeyi kurdu ve ilk 15 dakika orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

17 ve 19. dakikalarda Oğuz ve İlyas Kubilay'la Samsunspor'un geliştirdiği ataklar autla sonuçlandı. Samsunspor ilk yarı birazda atak gözükse de etkili ve tehlikeli ataklar geliştiremedi. Yine 33 ve 39. dakikalarda Bahattin ve Oğuz'un şutları Niğde kalecisinde kaldı. İlk yarının son 10 dakikasında biraz ataklarını artırsa da Samsunspor gol yollarına girmede çok zorlandı ve ceza sahası içerisinde etkili olamadı. İlk yarı iyi kapanan, defans kurgusunu iyi yapan bir Niğde gördüm. İlk yarı orta saha mücadelesi şeklinde zaman zaman her iki takımın atakları ile golsüz berabere bitti.
İkinci yarıya oyunu biraz daha ilerde kuran Samsunspor, oyunda daha etkili olmaya başladı. Özellikle İlyas Kubilay çok etkili olmaya başladı. 57. dakikada İlyas Kubilay'ın düşürülmesiyle kullanılan frikik atışını ise Bahattin auta attı. 63. dakikada Samet'in yerine Muhammet Beşir'in oyuna girmesiyle Samsunspor daha fazla atak yapıp gol aramaya başladı. Fakat dünkü maçta Samsunspor'un kanatlar iyi çalışmadığı için oyunda baskı kurulsa da bir türlü top golcülerle buluşmadı. Ve dün golcülerin yapamadığını defans oyuncusu Erkam Reşmen yaptı. Ceza sahası dışından mükemmel vuruşu ile Samsunspor'u 73. dakikada 1-0 öne geçirdi. 76. dakikada günün en etkisiz ismi Bahattin yerini İrfan Başaran'a, 88. dakikada günün başarılı ismi İlyas Kubilay yerini Enes İslam'a bıraktı. Ramazan'ın iki bencil hareketi ise belki de Samsunspor'u 2 hatta, 3 golden etti. Son dakikalarda Niğde ataklarını sıklaştırsa da etkili olamadı. Samsunspor, Niğde deplasmanından 3 puanla dönerek şampiyonlık yolunda çok önemli bir engeli daha aşmayı başardı. Maçın yıldızı hiç şüphesiz Oğuz'du. İlyas Kubilay yine formunda idi. Bahattin ve sonradan giren Muhammet Beşir hayal kırıklığıydı.
Sonuç olarak çok kritik bir deplasmandan üç puanla dönmek bizi çok mutlu etti ve şampiyonlukta durmak yok yola devam.