Samsun Kuş Cenneti islah edilip hayata geçirildiğinde, Karadeniz hatta dünya için büyük bir kazanım olacak. 350 den fazla kuş türünün yaşadığı söylenen kuş cenneti doğa için büyük hazine. Samsun Büyük Şehir Belediyesi nin yaptırımlarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Bafra ya bu kez kısa bir ziyaret yaptım.
Bafra sokaklarında çokça sokak hayvanı görmek çok iyi. Ancak Bafra halkının duyarsızlığı düşündürdü beni. Sokaktaki hayvanlar çok zayıf . Kaburgaları adeta karınlarından dışarı fırlayacak kadar zayıftılar. Herkes kapısının önüne bir kap yemek koysa o zavallı gariban hayvanların karınları doyar. Ya da Bafra Belediyesi belli noktalara beslenme odakları yapmak ya da pugedon koymak zorunda.
5199 sayılı yasa gereği yapmak zorunda. Zİhni Bey eğitimci bir başkan ve bütün bunların bilincinde olan hayvan sevgisi ve merhameti olan bir insan.
HAYTAP olarak bunu kendilerinden acil bekliyorum.
Yeni hükümet kuruldu. 5199 sayılı yasanın derhal revizyondan geçirilip hayvan haklarının korunup , gözetilmesi gerekiyor. Büyük bir bekleme süreci geçirdik. Meclis gerekeni yapmalı artık. Avrupa Birliği ne girmek medeni olmaktan geçiyor. Her hayvan ölümünden her cezadan devletin kasasına maalesef para giriyor. Bu para kanlı para üstelik.
HAYTAP Federasyonu Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat, uzun bir hazırlık sürecinden sonra Türkiye de bir ilki gerçekleştirerek 99 Soruda Hayvan Hakları kitabını çıkardı.
Aradığınız tüm soruların cevabı kitapta veriliyor.
En önemlisi ise kitabın tüm geliri hayvan hakları ve projeleri için harcanacak.
Kitap Okuyan Us Kitabevi tarafından hayata geçirildi.
Bu anlamda Okuyan Us Kitabevi ne ve Dr. Cem Mumcu ya teşekkürlerimi iletmek isterim.
Hayvan olmak ve hayvan olmayı anlayabilmek zor ve önemli bir işlevdir.
Önemlidir hatta felsefedir, yaşam tarzıdır. Herkes bu kitabı almalı okumalı ve hayvanlık alemine gerekli katkıyı yapmalıdır. Hayvanlara yapılan zulüm ve haksızlığa
5199 kez hayır ve yeter artık


BU KIŞ VE HER KIŞ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ;
BİR KAP YEMEK...
BİR KALP SEVGİ...
--