2024 yılı için güncel araç muayene fiyatları açıklandı. Fiyatlar, ödeme yöntemleri ve muayene tekrarı hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar burada.

Arac Muayene Istasyonu

2024 Yılı Güncel Araç Muayene Fiyat Listesi

Araç Tipi Fiyat (TL)
Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet 927,60 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 1.821,60 TL
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker 2.462,40 TL

Araç Muayene Ücreti Ödeme Yöntemleri

Araç muayene ücreti, tüm istasyonlarda kredi kartı, banka kartı ve nakit olarak ödenebilir. Kredi kartı veya banka kartıyla yapılan işlemlerde, hizmet sağlayıcı firmanın yasal mevzuata göre belirlediği hizmet bedeli ödeme tutarına eklenmektedir.

Gecikme Cezaları

2918 sayılı "Karayolları Trafik Kanunu"nun 35. maddesi uyarınca, muayene süresi geçirilen her araçtan, gecikilen her ay için muayene ücreti %5 oranında fazla bedel ile tahsil edilir.

Araç Muayene Tekrarı

Muayene raporu sonucuna göre "Ağır Kusurlu" veya "Emniyetsiz" olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz. Bu durumda aracınızın ücretsiz muayene tekrarı, bir önceki ücretli muayene tarihinden itibaren 1 (bir) ay içinde, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda ücretsiz olarak yaptırılabilir. Her bir ücretli muayene için bir muayene tekrarı hakkı vardır.

Ancak, süresi içinde muayene tekrarı yapılmayan araçlar, muayene tekrarı hakkını kullanan araçlar ile 2918 sayılı kanunun 34’üncü maddesi kapsamında üzerinde değişiklik (tadilat) yapılan araçlar, yeniden muayene edilir ve muayene ücreti tam olarak alınır.

Simpsonlar'ın Sıcaklık Pandemisi Kehaneti Gerçek mi Oluyor? Simpsonlar'ın Sıcaklık Pandemisi Kehaneti Gerçek mi Oluyor?

Arac Muayene Nasil Yapilir

Önemli Notlar

  • Araç muayene fiyatlarına KDV dahildir.
  • Sabit muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar muayene tekrarını, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda, bir ay içerisinde ücretsiz yaptırabilirler.
  • Muayene tekrarı yapılmış olan veya bir aylık süre içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınır.

Arac Muayene Ucreti Ne Kada

İpuçları

  1. Randevu Alın: İstasyonlarda beklememek için önceden randevu almanız tavsiye edilir.
  2. Belgeleri Hazırlayın: Araç ruhsatı, kimlik ve sigorta poliçenizi yanınızda bulundurun.
  3. Zamanında Muayene: Muayene süresini geçirmeyin, aksi takdirde gecikme cezası ödersiniz.

Bu bilgiler doğrultusunda, 2024 yılı için araç muayene işlemlerinizi planlayabilir ve sorunsuz bir süreç yaşayabilirsiniz.

Editör: Ismail Usta