Bir Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu geldi geçti bu topraklardan. Destanlar şairiydi. Kimine göre Nazım'dan sonra en büyük, kimine göre Nazım'a denk, kimine göre de Nazım'dan da büyük. Kürşat İhtilali Destanı, Malazgirt Destanı ve birçok destan şiir. Bugünlerde Cumhurbaşkanı ve AK Partililerin herhangi bir işe başlarken dillerinden düşürmedikleri 'Ya Allah, Bismillah, Allahuekber' sözleri onun Malazgirt Marşı'ndan alınmadır.

'Aylardan ağustos, günlerden cuma/Gün doğmadan evvel iklim-i Rum'a/ Bozkurtlar ordusu geçti hücuma/ Yeni bir şevk ile gürledi gökler/ Ya Allah… Bismillah… Allahuekber.' Bu girişidir destan şiirin, şu da sonudur: 'Yiğitler kan döker, bayrak solmaya/ Anadolu başlar, vatan olmaya/ Kızılelma'ya hey… Kızılelma'ya/ En güzel marşını vurmada mehter/ Ya Allah… Bismillah… Allahuekber.'

Bir gariptir bu ülkücüler; başlarlar bitiremezler. Yaparlar sahip çıkamazlar. Şiire, romana, saza söze, kısacası okuyup yazmaya sırtlarını döndükten sonra, sadece şiirlerini ve türkülerini değil şairlerini ve sanatçılarını da kaybettiler. Kimileri uzletlerine çekildi kimileri de başka toprakları suladı başka fidanlara hayat verdi.

Ülkücülerin ya da MHP'lilerin unuttuğu Arif Nihat Asya'nın 'Şehitler Tepesi' şiirini artık sadece Cumhurbaşkanı okuyor çoğu zaman da AK Parti'nin etkinliklerinde. 'Şehitler Tepesi boş değil/ Biri var bekliyor/ Ve bir bayrak/ Dalgalanmak için rüzgar bekliyor.'

Şiirden, sanattan, okuyup yazmadan, fikirden kopan partinin hali perişanını izliyorum son dört beş aydan beri. Bir kongre talebinin yarattığı dip dalgayı ve o dip dalganın sahile attığı tortuları biraz şaşkınlıkla çoğunlukla da tiksintiyle gözlüyorum. Nezaketten, adap ve edepten yoksun bir bıçkın ağzının 9 Işık'ından biri ahlakçılık olan bir partide böylesine hakim olmasından dehşete düşüyorum.

Marşına, sazına, sözüne, romanına ve sanatına sahip çıkamayanların koltuklarını sahiplenmede gösterdikleri direnci ve binlerce insanın hayatını ve istikbalini verdiği bir davanın bir koltuk sevdasına kurban edilişini giden ihtirası anlayamıyorum. Ve yarım asrın destanına yanıyorum.