Ligin beşinci haftasında rakip bir maçı eksik, puanlarımız eşit olan diğer Karadeniz takımı Çay- Kur Rizespor.
Maça son dört haftada transfer tahtası kapalı Altay ve Erzurumspor ile hedefi olan Eyüpspor ve sekiz oyuncusunu kadro dışı bırakan Manisaspor'a yedi puan kaybettiğimiz haftaların kadrosuna göre...
Bayram Bektaş, zorunlu olarak Celil'in yerine Yusuf Emre; kadroda değişiklik yapmadı demesinler diye Harris'in yerine de Tanque ile maça başladı.
İlk on dakika Mücahit in tarafında Benhur üç defa geldi ve orta yaptı ama rakip futbolcuların pozisyon hatasından dolayı tehlikeli olamadı. Rizespor'un tüm atakları sağ tarafdan Benhur ile geldi, Mücahit'i ezdi.
İkinci yarı değişen hiç bir şey olmadı Rizespor'un sağ tarafından yapılan ataklarına doksan dakika önlem alamadı, temposu düşük, temassız futbol ve 'bir puan iyi puan' anlayışla oynadı.
Alim ile Yusuf aynı tip oyuncu, ikisi de ağır; Zeki ve Mücahit mevkilerden bindirip bir tane orta yapamadı. Mücahit ileri çıkamadığı gibi Benhur'un da karşısında ezildi.
Yusuf Emre çok kötü; Tamque rezalet; Fofana, golün dışında yok. Rizespor'un sağ tarafından etkili olması, Benhur'un çok iyi oluşundan değil, Fofana'nın defansif tarafının zayıflığından kaynaklandı.
Kısacası yapılan on sekiz transfer, bu takımın oyuncuları değil.
Bayram hocanın kendine güveni yok; özgüvenini kaybetmiş teknik adamın takıma faydası olacağını düşünmüyorum.
Şampiyonluğa oynayan takım altı haftada dokuz puan kaybetmez.
Bekara eş boşamak kolay ama ev içinde huzursuzluk, mutsuzluk ve başarsızlık varsa da evliliği sürdürmek ızdırap olur.
Maçın hakemi Direnç Tonusluoğlu belkide hayatının en rahat maçını yönetti .