Bir türlü beklenen ralliyi gerçekleştiremeyen lider kripto Bitcoin, Mt. Gox borsasının açıklamaları sonrasında çakıldı. Güncel CoinMarketCap verilerine göre bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 60 bin dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, son 24 saat içerisinde yüzde 6 civarında düşüş yaşadı.

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtacağını açıklamasının ardından düşüş trendine girdi. Piyasa değeri de yüzde 6 civarında düşen Bitcoin’in güncel değeri 24 saatte 2 trilyon doların altına indi.

Artık faaliyet göstermeyen Mt. Gox borsasının yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıkları gelecek haftadan itibaren sahiplerine dağıtması beklenirken kripto uzmanları, ABD Merkez Bankası’nın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerin de Bitcoin’deki düşüşü tetiklediğini öne sürdü.

Bitcoin’deki düşüşü tetikleyen bir diğer etken ise Almanya Hükümeti’nin dijital varlık hareketi oldu. Hükümet, geçtiğimiz hafta Coinbase, Kraken ve Bitstamp’e toplamda 2 gün içerisinde 110,8 milyon dolar değerinde 1.700 BTC taşıdı.

Popüler Bitcoin analisti Willy Woo, Bitcoin’in fiyat yükselişine devam etmeden önce dört haftalık bir düzeltme yaşayabileceğini öne sürerek yatırımcılar arasında paniğe yol açtı. Bitcoin’in önümüzdeki günlerde ne şekilde seyredeği veya 60 bin dolar psikolojik sınırının altına düşüp düşmeyeceği merak yarattı.

Bitcoin’deki fiyat baskısı yatırımcılar arasında paniğe neden olurken bazı yatırımcıların BTC’den çıkarak alternatif projelere yöneldiği görüldü. Öne çıkan projeler arasında ön satış coinleri dikkat çekerken Oyna-Kazan temalı PlayDoge, PEPE’yi yeni seviyeye taşıyan Pepe Unchained ve yapay zeka destekli köpek coin WienerAI, en çok tercih edilen meme coinler arasında yer aldı.

Oynadıkça Kazandıran PlayDoge 5 Milyon Dolar Eşiğini Aştı

İkonik Doge meme'ini Tamagotchi tarzı sanal bir evcil hayvana dönüştüren mobil tabanlı bir oyna-kazan (P2E) oyununa dönüştüren PlayDoge projesinin ön satışı hızlı ilerliyor. 90’lar nostaljisine merhaba diyen PlayDoge token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 5 milyon doları aşıyor.

2 boyutlu ve 8 bitlik PlayDoge evreninde katılımcılar, sanal bebek formatındaki evcil hayvanlarını besleyip büyüterek oyuna dahil oluyor. Görevleri yerine getiren ve PlayDoge’sini memnun eden oyuncular, projenin native tokeni PLAY token kazanma şansı elde ediyor.

PLAY token, staking özellikleri ile de ön plana çıkıyor. Oyna-Kazan temalı oyunda şu ana kadar stake edilen token sayısı, 141 milyonu aşıyor. ETH bloğu başında 71,53 PLAY token ödül veren projede katılımcılar, ön satış sayesinde indirimli fiyatlardan yer alma şansı buluyor.

Aşamalı ön satışın mevcut aşamasında yatırımcılar, 0,00512 dolar karşılığında PLAY token satın alabiliyor.

Ethereum Tabanlı Pepe Unchained 500 Bin Doları Aşıyor

Güvenliği ve şeffaflığı ile bilinen Ethereum blok zinciri üzerinde inşa edilen bir Katman-2 zincirine sahip Pepe Unchained token satın almak isteyen kripto meraklılarından toplanan fonlar, şimdiden 500 bin doları aşıyor.

PEPU sembolü ile geliştirilen proje, popüler meme coin PEPE’yi bir sonraki aşamaya taşımayı hedefliyor. PEPU tokenlerin 8 milyar adet token arzı bulunuyor. Bu arzın yüzde 20’si ön satış etkinliğine ayrılırken proje ekibi, lansman anında 70 milyon dolarlık piyasa değeri yaratmayı amaçlıyor.

PEPE’yi Katman-1 teknolojisinin problemlerinden kurtaran PEPU coin, hız ve etkinlik yarışını önde tamamlıyor. Pepe zinciri ile ETH arasında kurulan hızlı ve düşük ücretli köprü aracılığıyla PEPU, çok daha fazla işlem hacmine ulaşma potansiyeli barındırıyor.

Ön satışın henüz ilk aşamasında olan PEPU coin, bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 0,008032 dolardan satın alınabiliyor. Katılımcılar dilerse PEPU tokenlerini mevcut oranıyla yüzde 4242 APY ile stake edebiliyor.

PEPE’yi kendi zincirine kavuşturan Pepe Unchained satın almak isteyen yatırımcılar, ETH, USDT, BNB veya kart işlemleri ile indirimli ön satışa katılabiliyor.

WienerAI Token ve Sosis Ordusu 6 Milyon Doları Aşıyor

Blok zinciri ekosistemini yapay zeka teknolojisiyle bir araya getiren köpek coin WienerAI token, “Sosis Ordusu” adını verdiği topluluğu ile gün geçtikçe daha çok dikkat çekiyor. Topluluk odaklı yaklaşımın ön plana çıktığı projede WienerAI token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 6 milyon doları aşıyor.

Projenin native tokeni WAI token, Ethereum blok zincirinde inşa edilen bir ERC-20 tokeni olarak geliştiriliyor. Maksimum limitin olmadığı ön satış etkinliğinde yatırımcılar, hem popülerlik hem de işlevsellik buluyor.

Sonsuz yükseltilebilirliği, kripto yetkinlikleri ve yenilikçi pazarlama stratejileriyle WienerAI, yapay zekadan destek alan bir yatırım partneri olmak için yola çıkıyor. WienerAI token ön satışı aşamalı bir etkinlik olarak gerçekleştiriliyor. Her aşamada token fiyatı artıyor ve bu sayede erken yatırımcılar daha düşük fiyatlarla WAI token satın alma imkanı buluyor.

Mevcut aşamada projeye ilgi gösteren yatırımcılar, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri ile 0,000721 dolar ödeyerek ön satış etkinliğine dahil olabiliyor. Projenin gidişatına dair bilgilendirmeler, WienerAI resmi Telegram kanalından ve X hesabından takip edilebiliyor.