Kiracıları heyecanlandıran haber! Ev sahiplerinin vergi istisnasının kaldırılması yönündeki çalışma iptal edildi. 33 bin liralık muafiyet sınırı korunacak.

AK Partili milletvekillerinin Meclis tatile girmeden önce gündeme getirmeye hazırlandığı vergi reformu taslağında, evini düşük bedelle kiraya veren ev sahiplerinin daha düşük Gelir Vergisi ödemelerini sağlayan istisnayı kaldırma kararı iptal edildi.

Kirada 33 Bin Lira Muafiyet İptal Edilmedi:

Muharrem Orucu Nedir ve Ne Zaman Tutulur? 2024 Muharrem Ayı Takvimi ve Oruç Süresi? Muharrem Orucu Nedir ve Ne Zaman Tutulur? 2024 Muharrem Ayı Takvimi ve Oruç Süresi?

Taslakta yer alan ve kirada 33 bin liralık muafiyetin kaldırılmasını öngören madde, gelen tepkiler ve uyarılar sonrası iptal edildi. Bu sayede evini düşük bedelle kiraya veren ev sahipleri, mevcut vergi muafiyetinden yararlanmaya devam edecek.

Ev Sahipleri Rahatladı:

Kirada 33 bin liralık muafiyetin kaldırılması, özellikle tek evini kiraya verip geçimini oradan sağlayan ev sahiplerini olumsuz etkileyecekti. Bu nedenle muafiyetin korunması, ev sahipleri arasında rahatlama yarattı.

Emlak Düzenlemesinde Değişiklik Olabilir:

Vergi reformu paketinde yer alan ve evini 5’inci yıldan sonra satanlardan da vergi alınması, ikinci ve daha fazla evi olanlara kademeli ilave emlak vergisi ve tapu harcı getirilmesi gibi düzenlemelere de tepkiler geldiği bildiriliyor. Bu maddelerin taslakta yerini koruduğu, ancak son şeklin Meclis'te görüşülerek belirleneceği ifade ediliyor.

Kirada 33 bin liralık muafiyetin kaldırılması yönündeki çalışma iptal edilmesi, ev sahipleri ve kiracılar için önemli bir gelişme oldu. Vergi reformu paketinin diğer maddelerinin ise Meclis'teki görüşmeler sonucunda şekilleneceği tahmin ediliyor.