Çarşamba ilçesinde pazar tezgahlarındaki meyve ve sebze çeşitliliği artarken, fiyatlar da yükseliyor. Pazarcı ve vatandaşların tepkileri haberimizde.

Pazar1

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Batıyaka Kapalı Pazaryeri'nde yaz aylarının gelişiyle birlikte tezgâhlardaki çeşitlilik göz dolduruyor. Ancak, artan çeşitliliğe rağmen, pazarcıların ve vatandaşların fiyatlara yönelik tepkileri dikkat çekiyor.

Tezgahlarda Yaz Bereketi

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte pazaryerinde; karpuz, kavun, kiraz, kayısı, erik, çilek, şeftali, üzüm, incir, dut ve böğürtlen gibi meyveler tezgâhlarda yerini aldı. Ayrıca, taze fasulye, patlıcan, kabak, biber çeşitleri, domates, semizotu, bamya ve enginar gibi sebzeler de satışa sunuluyor.

Fiyatlarda %50 Artış Var

Pazarcı Ömer Keskin, geçen seneye kıyasla bu yıl ürün fiyatlarının %50 oranında arttığını belirtti. Keskin, "Malların ilk çıkış noktası olan tarlada, üretim maliyetlerinden kaynaklı olarak ürünlerde fiyat pahalılıkları mevcut. Mazot fiyatı, işçi yevmiyesi, gübre fiyatı, vergi ve komisyonlar derken bu süreçlerin sonucu tezgâhta pahalılığa sebebiyet veriyor. Geçen sene tezgâhımızda yer alan bir ürün, bu sene %50 oranında zama uğramış durumda," dedi.

Vatandaşların Tepkileri

Fiyatların yüksek olmasından şikayetçi olan vatandaşlar, "Fiyat aralıklarının geçen seneye göre pahalanmış durumda. Meyve ve sebzelerin dönemi olmasına rağmen fiyatlarından dolayı alamıyoruz. Alsak bile her birinden az bir miktarda alarak poşetlerimizde çeşitlilik yapmaya çalışıyoruz. İçerisinde olduğumuz bu durumun bir an önce geçmesini diliyoruz," ifadelerini kullandı.

Motorine Bu Gece Zam Geliyor! Motorine Bu Gece Zam Geliyor!

Güncel Fiyatlar

Tezgâhlarda yer alan bazı ürünlerin fiyatları ise şöyle: Kiraz 50 TL, erik 60 TL, kırmızıbiber 70 TL, yeşilbiber 30 TL, limon 30 TL, domates 30 TL, salata 30 TL, soğan 15 TL ve patatesin kilosu 15 TL.

Sonuç

Çarşamba ilçesinde tezgâhlardaki çeşitlilik ve bolluk artarken, fiyat artışları hem pazarcıları hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor. Üretim maliyetlerinin yükselmesi, fiyatlara doğrudan yansıyor ve bu durum pazarda alışveriş yapanları etkiliyor. Umarız ki, bu fiyat artışları geçici olur ve vatandaşlar uygun fiyatlarla taze ürünlere erişebilirler.

Editör: Ismail Usta