Fenerbahçe, Avrupa'nın kulüp düzeyinde üçüncü en önemli organizasyonu olan UEFA Konferans Ligi'nde yarı final için sahaya çıkıyor.

Fenerbahçe Olympiakos

Çeyrek final rövanş karşılaşmasında Olympiakos'u 18 Nisan Perşembe günü saat 22.00'da Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda konuk edecek.

İlk Maçta Dezavantaj Yakalandı

Sarı-lacivertliler, Yunanistan'da oynanan ilk karşılaşmada 3-2 mağlup olarak tur avantajını kaptırmıştı. İsmail Kartal ve öğrencileri, taraftarlarının önünde Olympiakos'u mağlup ederek adını yarı finale yazdırmak istiyor. Fenerbahçe her türlü beraberlik ve mağlubiyet durumunda organizasyondan elenecek. Sarı-lacivertlilerin tek farklı galibiyeti durumunda ise karşılaşma uzatmalara gidecek.

Fenerbahçe Morale İhtiyaç Duyuyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de oynadığı Karagümrük maçını kazanarak kritik karşılaşma öncesinde moral depoladı. Fakat Olympiakos bu sezon Avrupa'da oynadığı 15 maçın 9'unu kazandı. Bu da Fenerbahçe'nin rövanşta dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Maçı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Stieler, FIFA kokartlı bir hakem ve Bundesliga'da birçok önemli maçı yönetmiş bir isim.

Mücadelenin VAR hakemi ise Christian Dingert olacak. Dingert de Stieler gibi Almanya Futbol Federasyonu'ndan ve FIFA kokartlı bir hakem.

Bu bilgiler ışığında, Fenerbahçe'nin Olympiakos'u yenerek yarı finale yükselme şansı yüksek görünüyor. Tobias Stieler, Avrupa'nın en saygın hakemlerinden biri ve Fenerbahçe'nin bu zorlu deplasmanda hakemden dolayı herhangi bir dezavantaj yaşaması beklenmiyor.

Fenerbahçe'de, Olympiakos ile oynanacak rövanş maçı öncesinde 3 oyuncumuz sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

  •  Alexander Djiku
  •  Fred
  • İrfan Can Kahveci

Maç Şifresiz Mi?

Vincenzo Montella’dan Fatih Terim’e ziyaret Vincenzo Montella’dan Fatih Terim’e ziyaret

Fenerbahçe'nin Olympiakos'u konuk edeceği çeyrek final rövanş karşılaşmasının yayıncı kuruluşu Exxen oldu. UEFA Konferans Ligi yayın hakları Exxen'de olduğundan mücadelede bu platform üzerinden canlı yayınlanacak. Karşılaşmanın şifresiz olarak ekranlara geleceğine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

Fenerbahçe'nin Güçlü Yönleri:

  • Bu sezon Avrupa'da iç sahada oynadığı 7 karşılaşmanın 6'sını kazandı.
  • Fenerbahçe taraftarının önünde oynadığı mücadelelerde 23 gol atarken kalesinde sadece 4 gol yedi.

Olympiakos'un Güçlü Yönleri:

  • Bu sezon Avrupa'da oynadığı 15 maçın 9'unu kazandı.

Fenerbahçe, yarı finale yükselmek için rövanş maçında en az 2 farklı galibiyet elde etmesi gerekiyor. Zorlu bir mücadele olacak olsa da Fenerbahçe'nin taraftarının desteğiyle bu skoru yakalayabilecek güce sahip olduğunu düşünüyorum.

Editör: Arda KERSU