Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş, SADEF Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Yıldız, Aydın Uysal, Erdem Başaran, Turan Gençoğlu, Samsun 6. Bölge Başkanı Ebru Akal, Başkan Yardımcısı Levent Kaya, Trakya 4. Bölge Başkanı Ali Oğuz, Terme Bölge Başkanı Samet Akkiraz ve Anadolu 1. Bölge Başkanı Ahmet Yıldız, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'u ziyaret etti. Başkan Baş, 1 Nisan'da İstanbul'da büyük bir organizasyonla SADEF ailesinin bir araya geleceğini belirterek, Necdet Uzun'a da davette bulundu.

KADINLARA DEĞER VERİYORUZ

SADEF'in Türkiye genelinde 15 bölgede faaliyet gösteren gençlik ve kadın kolları teşkilatlanmasını da tamamlamış bir kurum olduğunu söyleyen SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, "Yeni dönemde de bayrak değişimi oldu. Samsun 6. Bölge Başkanımız Ebru Akal ve ekibine görevini tebliğ ettik ve mazbatasını verdik. Samsunumuza ve camiamıza hayırlı olsun. Ebru hanım ilk kadın bölge başkanımız. Bu da bizim için gurur ve onur verici. Kadınlara çok değer veriyoruz. Kadın kollarımız da çok güçlü bir yapıda. Bir bölge başkanının kadın olması bizi de çok mutlu etti. Böylece çalışmalarımıza daha etkin kadın eli değecek, onların olduğu her yerde huzur ve düzen var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İSTANBUL'DA BÜYÜK BULUŞMA

Başkan Baş, 1 Nisan'da İstanbul'un Üsküdar ilçesi'nde yapılacak kahvaltı hakkında da bilgi vererek, "Bin kişilik kahvaltı organize ediyoruz. Camiamızın Ankara, İstanbul ve Samsun'daki büyüklerini bir araya getirerek ailecek bir kahvaltı yapacağız. Bunun için de Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'a da davetimizi ilettik. Orada sayın Uzun'u da, Haber Gazetesi sevenlerini de ağırlamak istiyoruz" diye konuştu.

MUTLU VE GURURLUYUM

Samsun ve ilçelerinde gençler, kadınlar ve öğrenciler için projeler üreteceklerini söyleyen Özellikle öğrencilerimize SADEF Samsun 6. Bölge Başkanı Ebru Akal da, "SADEF Genel Merkez bazında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla yoğun biçimde çalışmalar yapılıyor. Onlara buradan destek sağlayacağız. Benden önce hiç kadın başkan olmamıştı. Bunun için de ayrıca mutlu ve gururluyum. İnsanlar o kadar çok arkamda ki, insanları kucaklayan yapımla etkinliklerimizin daha güzel ve etkili olacağını düşünüyorum. SADEF'in önemli bir misyonu var. En önemlisi birlik ve beraberlik konusundaki çalışmalarımız. Yaklaşık 126 derneğimiz kayıtlı. Türkiye'de bölge başkanlıklarımız ve yurt dışında 5 ülkede de temsilciliklerimiz var. Hepsiyle bağlantılı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU