Dünyayı filanca aileler yönetiyor.

Derin yapılar, filanca şirketler…

Şunlar şunlar şunlardandır

Bunlar bunlar bunlardan…

Şüphesiz gerçeğe yakın tarafı olacaktır.

Durmuş saatte günde

İki kere doğruyu gösterir.

İnsan doğası gereği

Bireysel ya da topluluk halinde

Hükmetmeye meyillidir.

Bunun içinde çeşitli yollara başvuracaktır da.

Ancak komplo yazmak, üretmek;

Hedefteki olguyu tersten benimsetme, içselleştirme çabasıdır.

Algılarla Kınan hükmedicilerin

Hükmetmesini kolaylaştırır.

Başkaların hayatları

Herkesin en merak ettiğidir.

Örnek alınacak ders çıkarılacak

Hikayeler taşır.

Şartsız yanılgıda budur zaten.

Bir rol model örneklendirilir

Etrafı kahraman ve kahramanlıklarla doldurulur

Devasa güç gösterileri, gücünün dehşeti ile.

Toplum bu hikayenin telkinleriyle şekillenir.

Bir konu kişi yada devleti

Bazen çok eleştirmek bile

Ona hizmet etmektir.

Koplo mu canınız çekiyor?

Alın size komplo:

Katline yardımcı olduğumuz merhum Muammer Kaddafi'ye göre William Shakespeare aslında bir Müslüman Arap dı adı da Şeyh El Zübeyr'di. Temel dayanağı da eserlerindeki derin tasavvufi öğretiler olmasıydı. Dalga geçmemek lazım Merhum Kaddafi sandığımızdan çok daha fazla entelektüel bir kişiliktir. Yakın bir zamanda R. Schnaenberg , 'Büyük Yazarların Gizli Hayatları' kitadın da Shakespeare'in tefeci olduğunu yazdı. Bu ne ki; Walt Whitman'ın eşcinsel olduğunu da. Hatta eEn büyük aşkınında ABD Başkanı Abraham Lincoln olduğunu da.

2011 de 'Anonymous' adlı bir film gösterime girdi. Filminde

Shakspeare ait olduğunu bildiğimiz eserlerin aslında Edward de Vere (Oxford Dükü) ait olduğu, Vere'nin politik sebeplerden dolayı kimliğini gizlediği anlatıldı. Diğer tarafdan Christopher Marlowe , Shakespeare'in bir sahtekar olduğunu söyler ve bizzat Shakespeare tarafından öldürüldüğü anlatılır. Sebep Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmayla ortaya çıkar.;Shakespeare'in oyunlarının neredeyse yarısı Marlowe ile birlikte yazılmıştı. Oxford Üniversitesi Yayınları, İngiliz şair ve oyun yazarı Christopher Marlowe'un Shakespeare'in üç oyununda imzası olduğunu doğruladı ve Marlowe'u Shakespeare'in 'yardımcı yazarı' olarak kayıtlara geçirdi. Son bir İddia da Shakespeare'in aslında sarayda bulunan bir casus olduğu yönündeydi. Bu kadar bilgi ancak bu şekilde elde edilebilirdi denildi.

Komployu kendi literatüründe, kendi kültüründe azda olsa anlatmaya çalıştık.

Bizim dünyamızda şüphesiz birçok örnek mevcuttur. Ancak bizim dünyamız aydınlıkta saklambaç oynar, onların dünyası karanlıkta.

Gün gibi ortadayız. Daha inandığını iddia ettiği Rabbini gönderdiği kitaptan tanımamış bizim dünyanın, hangi komplo eserleriyle kimi yada neyi doğru algılayacaktır?

Hangi ülkeyi hangi odağı kendinden çok güçlü görüp, peşin kabullerin biçtiği elbiseyle; ruh ve fikir dünyasını teslim edecektir?

Güzel günlere uyanın

Sağlıcakla kalın.