Çok değerli okurlarım;

Samsun Gülsan konulu yazı serimi tamamlamadan yeni bir makale yazmam gerekli oldu.

Hepinizin haberi olduğu gibi Ak Partinin Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı eski Bayındırlık ve İskan Bakanı sayın Mustafa Demir olmuştur.

Kendisi öncelikle meslektaşımdır. Rahmetli babalarımız çok iyi dost ve arkadaş idi. Bizim de hukukumuz hep dostlukla süregeldi.

Ben Samsun'cuyum.. İyi anlamak gerek… Trabzon doğumluyum. Mustafa da Trabzon doğumludur. Ama babalarımızın bizleri yetiştirebilmek için Samsun'da çalışmak zorunda kaldıkları için bizleri Samsun'cu olarak yetiştirmişlerdir.

Artık bu ruh, bizlerden çıkmaz ve değişmez.

Ben ülkücüyüm ama siyasetçi bir türlü olamadım. İlim insanı ve iyi meslek mensubu olabilmek arzum siyaset yapmaktan beni uzak tuttu.

Eğriye eğri , doğruya doğru demeyi Allah bana nasip etti. İnşallah şimdiden sonra da değişmem. Dostlarım Samsun için ne yapalı diye sorarlarsa bilgi ve tecrübe birikimimi aktarırım. Asla kapris yapmam.

Mustafa Demir'i aradım. Hayırlı olsun dileklerimi ilettim.

Sayın Demir, bakanlığı ve komisyon üyeliği sürecinde insani hassasiyeti öne çıkaran kentsel dönüşüm projeleri konusunda uluslararası bilgi birikimine ulaşmış olduğunu biliyorum. Benim de yılardır çalıştığım konu bu tür kent sorunlarıdır. Bu nedenle Gülsan ile ilgili yazıları yazmaya başladım. Aynı şekilde Saathane konusunu da yazdım.

Biz mimarlar genellikle benzer görüşe sahip oluruz. Eğer çelişki olursa anlayınız ki siyasetin patronun veya amirin etkisindendir.

Sayın Demir ile kısa konuşmamızda ben hedefini anladım. Benim temel fikirlerimle şimdilik ters bir durum yok. Ama siyasetçilerin etkileriyle neler olur bilemem.

Sonuçta Mustafa Demir Samsun'da iş hayatı önünden engelleri kaldıracak bir programdan bahsetti.

Elbette somut proje detayları da oldu. Fakat kendisi beyan ettikten sonra lehte veya aleyhte görüşlerini veya önerimi yazmaya devam edeceğim. Kendisi açıklamadan yazmam şık ve doğru olmaz.

Şimdi diğer adayların da duyurulmasını bekleyeceğim. Şayet tanışıklık hukukumuz olursa arar konuşur sizlere aktarırım.

Her halükarda ben Samsun'cuyum.. Benden bu doğrultuda yazılar,faaliyetler ve görüşler bekleyebilirsiniz.