n

n
n Samsunspor, PTT 1.Lig de şu ana kadar aldığı 13 beraberlikle bir rekora doğru koşarken; asıl önemli bir sorun da halen evinde tek bir maç dahi kazanamamış olmasıdır.
n
n İşte bu maç kazanamama sorununun sezon başından bu yana Samsunsporlu futbolcular üzerinde yaptığı psikolojik baskı ve travma; bakalım bu hafta sonu evinde oynayacağı çok kritik Göztepe maçına nasıl yansıyacak.
n
n Yani hayati derecede önemli Göztepe maçında Kırmızı- Beyazlı takımın kazanma adına en büyük handikabının üzerinde oluşan bu psikolojik baskı yaratacağı görüşündeyim.
n
n Çünkü böylesi baskı sahadaki futbolcunun en başta özgüvenini etkiliyor.
n
n “ Peki yeni transferleri ile oluşan Samsunspor için ne düşünüyorsunuz” derseniz onu da hemen söyleyeyim.
n
n Öncelikle geçen hafta Samsunspor’un Tavşanlı Linyitspor deplasmanında karşılaşmanın 80’inci dakikasına kadar oynadığı futbol tam bir hayal kırıklığıydı.
n
n Samsunspor’un o gün futbol şansı yanında olmasa fark bile yiyebilirdi.
n
n Ancak bu karşılaşmanın son bölümlerinde Teknik Direktör Besim Durmuş’un; Erdem Şen’in yerine Roberts ve Mustafa Kayabışı’nın yerine Haluk Türkeri’yi oyuna alması ile oynanan bir son 10 dakika vardı.
n
n İşte söz konusu o son 10 dakikada galibiyeti kaçıran taraf bu kez Samsunspor olmuştu..
n
n Beni Göztepe maçında umutlandıran işte bu son 10 dakika…
n
n Kırmızı- Beyazlılar 4-2-3-1 kurgusu ile başladığı maçın son bölümlerinde dediğim gibi Erdem Şen yerine Roberts yine Mustafa Kayabaşı yerine Haluk Türkeri değişikliğine gitmiş ve bir anda sistem 4-1-3-2 dönüşmüştü.
n
n Yani savunma 4’lüsünün önünde Fatih Şen yine yerinde kalırken orta sahadaki 3’lünün sağında Musa Sinan solunda Dimitrov devam etmiş ancak ortalarına bu kez Roberts yerleşmiş ilerisi de çift santrafora dönüşerek Haluk ve Abdulkadir’den oluşmuştu.
n
n İşte bu kurgu bu sistem ile Samsunspor’un bir anda değişen futbolu rakip Tavşanlı Linyitspor’u resmen sahadan sildi...
n
n Çünkü Samsunspor’un özellikle çift santrafora dönmesi ile rakip öncelikle ürktü.Ya da en azından tedirgin oldu.O ana kadar çok adamla hücuma çıkan rakip savunmasını daha kalabalık tutmayı tercih etti.Samsunspor sahada daha ofansif oynamaya başladı hatta yeni transferlerden gol umudu Abdulkadir de daha etkili oynamaya başladı..
n
n Yani demek istemem o ki Tavşanlı Linyitspor maçına böyle bir kurgu ile başlansa bana göre sonuç farklı olabilirdi.
n
n Daha da açık ifade ile futbolda risk almadan kazanamazsın...
n
n Sonuç olarak Besim Hocadan Göztepe maçında daha cesur bir kadro bekliyorum.
n
n Çünkü bu karşılaşmada alınacak olası bir beraberliğin hiçbir anlamı olmadığı gibi sezon başından bu yana takım futbolcuları üzerinde oluşan baskı bu kez daha da içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.
n
n Özetle Samsunspor’un Göztepe maçında kazanmaktan başka hiçbir çaresi yok.
n