Estetik cerrahi alanında sürekli gelişmeler yaşanması sayesinde kişilerin görünümünde memnuniyetsizliğe yol açabilecek pek çok sorun giderilebilir. Bunun doğal sonucu olarak meme estetiği ameliyatları arasında öne çıkan meme küçültme İstanbul başta olmak üzere pek çok ilimizde giderek artan bir ilgi görmektedir.

Diğer estetik cerrahi prosedürleri gibi meme küçültme estetiği de kişinin dış görünüşü üzerinde doğrudan etkilidir. Başarılı bir meme küçültme ameliyatına giden yoldaki en önemli adım, alanında uzman ve deneyimli bir estetik cerrah seçebilmektir. Bu süreçteki en büyük yardımcınız ise Medyland’dir. Medyland, sağlık sektöründe hem hastaların hem hekimlerin karşı karşıya kaldığı zorluklara en etkili çözümleri sunmayı hedefler. Yüksek hizmet kalitesi, hızlı ve doğru yönlendirmeleri ile öne çıkan Medyland’i ziyaret ederek siz de farklı uzmanlık alanlarında hizmet veren doktorlara tek bir platform üzerinden erişebilirsiniz. Uzmanlar ve hekimler için oluşturulmuş kişiye özel profil sayfalarını inceleyebilir, listelenen doktorlar arasından en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Göğüsler kadın güzelliğinin en önemli unsurlarından biridir. Güzel ve şekilli göğüslere sahip olmak kadın psikolojisi açısından son derece önemlidir. Kadınlar göğüslerinin şeklinden, boyutundan ya da görünümünden memnun olmadığında estetik açıdan memnuniyetsizlik yaşar. Bunun sonucunda öz güven sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Diğer yandan meme estetiği ameliyatları yalnızca kadınların estetik kaygılarını gidermek için değil, aynı zamanda çeşitli sağlık sorunlarının giderilmesi için de uygulanabilir.

Kimler Meme Küçültme Yaptırabilir?

Meme küçültme estetiği ameliyatında memede ağırlık ve sarkma yapan cilt ve meme bezi dokusu çıkarılır. Geriye kalan meme dokusu ise daha dik ve estetik bir görünüme kavuşturulur. Meme küçültme estetiği temelde kişinin estetik kaygılarını gidermek için uygulanan bir estetik cerrahi prosedürü olsa da, rekonstrüktif bir ameliyat olma özelliğine sahiptir.

Göğüslerin normal olarak kabul edilenden daha büyük boyutlara sahip olması ve sarkması hâlinde kadınlar ciddi düzeyde sort ve boyun ağrısı yaşayabilir. İleri düzey vakalarda ise kamburluk ortaya çıkabilir. Göğüslerin büyüklüğüne bağlı olarak memelerin altında yara, pişik, mantar ve enfeksiyon ortaya çıkabilir.

Göğüsleri normalden büyük olan kadınlar, günlük fiziksel aktivitelerini yerini getirme sırasında zorluklarla karşı karşıya kalabilir. Ayrıca kıyafet seçimi sırasında zorluklar yaşayabilir. Meme küçültme ameliyatı sayesinde kadınların göğüsleri, vücut ölçüleri göz önünde bulundurularak yeniden şekillendirilebilir. Böylece kadınlar, göğüslerinin büyüklüğü dolayısıyla yaşamak zorunda kaldıkları fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklardan kurtulabilir.

Meme Küçültme Nasıl Yapılır?

Meme küçültme ameliyatı genel anestezi altında uygulanan ve hasta özelinde belirlenen farklı tekniklerle uygulanan bir estetik cerrahi prosedürüdür. Uygulanacak teknik memenin boyutuna, cilt yapısına, meme dokusuna, meme başının meme katlantı çizgisine göre nereye konumlandığına, meme başıyla omuz ve kalça arasındaki mesafeye bağlı olarak belirlenir.

Meme küçültme ameliyatında en sık uygulanan tekniklerden biri lolipop kesi tekniğidir. Bu teknikte hastanın meme ucu çevresi dairesel olarak kesilir. Hastanın fiziksel görünümüne göre fazla olan meme ve cilt dokusu çıkarılır. Gerekli görüldüğü durumlarda meme başının yukarı taşınması söz konusu olabilir.

Meme küçültme ameliyatı sırasında hastanın süt kanallarının herhangi bir zarar görmemesi son derece önemlidir. Bu nedenle operasyon titizlikle gerçekleştirilir. Daha hızlı bir iyileşme süreci yaşanması ve meme içinde biriken kanla sıvının dışa atılması için fren yerleştirilerek ameliyat tamamlanır.

Ters T kesi yöntemi uygulanan meme küçültme ameliyatlarında ise memenin alt kısmında ters T şeklinde kesi izi kalır. Fazla olan meme dokusunun ve cildin alınmasıyla ameliyat tamamlanır. Meme küçültme ameliyatının meme dikleştirme ameliyatıyla kombine edilmesi mümkündür. Siteye buradan ulaşabilirsiniz: https://www.medyland.com/