Samsun Sinema Topluluğu, çalışmalarının önemli meyvelerinden birini verdi ve nihayet Samsun'un ilk sinema dergisi olan SineSamsun'u çıkarttık. Sinemaya ilgi duyan tüm dostlar bu dergiyi Siyahbeyaz Kafe'den ve dağıtımını yapacağımız çeşitli noktalardan ücretsiz edinebilirler.

Yine topluluk olarak, Çarşamba'da gösterimi yapılan Sibel filmi için Çarşamba'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinema TV Bölümü öğrencileriyle bir araya gelip, şu sıralar festival yolculuğuna devam eden ve hayli ödül toplayan filmi birlikte seyredip tartıştık.
Samsun adına bir önemli olay da 1 Mart itibariyle başlamış olup 5 gün sürecek ve çeşitli tiyatro gruplarını, önemli tiyatro ve sanat insanlarını ağırlayacak olan, Hayal Atölyesi'nin gerçekleştirdiği 2. Samsun Tiyatro Buluşması. Festival birbirinden güzel, cazip oyunları topluca seyretme imkanı sunduğu gibi, oyunlardan sonra ekiplerle yapılacak olan söyleşiler de Samsun'un sanatla daha bir kucaklaşmasını sağlıyor. Festival Lovelet Sahnesi'nde gerçekleşecek. Dilerim bu tiyatro festivalleri gibi bir gün sinema festivalimizi de gerçekleştiririz. Olacak da bu, biliyorum. Acelesiz. 100. Yıla yetişseydi, iyiydi…
Kitap Fuarı koşturmacamızın ilk ayağını da nihayet tamamladık. Tarihleri çakışan Samsun ve Ankara Kitap Fuarları'na kitaplarımla katıldım, hem eski dostlukları pekiştirdim, hem de yeni dostlar edindim. Şimdi önümüzde, Nisan'da yapılacak olan İzmir Kitap Fuarı var.
*
Samsun Sinema Topluluğu olarak 56lar'daki Siyah Beyaz Cafe'de her Çarşamba yaptığımız film gösterimlerinin bu haftaki programı, Tom Hooper'ın 2015 tarihli ses getiren filmi The Danish Girl. 6 Mart Çarşamba akşamı, 19.30'da. Arkadaşımız Güven Soner sunacak. Yine 9 Mart Cumartei günü 14.00'te Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mimarlar Odası Samsun Şubesi'yle ortaklaşa düzenlediğimiz gösterimde Babamın Kanatları filmini, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Mimarlar Odası'nda, başrol oyuncusu Menderes Samancılar'ın katılımıyla göstereceğiz. Aynı günün akşamı Siyahbeyaz Kafe'de, 'Kadına Yönelik Şiddeti Erkek(lik)lerle Konuşmak' başlıklı, Yasemin Yüce Tar'ın yapacağı bir sunum gerçekleşecek.

Anlayacağınız, Samsun'da sanat var olmaya devam ediyor!