Ligdeki ilk maçında sahasında Balıkesirspor'u farklı mağlup eden Samsunspor bu kez deplasmanda istediğini alamadı.

Ev sahibi Kocaelispor maça çok iyi başladı.
Kocaelispor orta sahayı çok iyi kullanıp hızlı hücumlarla Samsunspor kalesinde etkili olurken özellikle oyunu sol kanada yıkıp sağ kenarda bulunan Benhur'un önüne attığı ters toplarla etkili olmaya çalıştı.
Maçın hemen başlarında soldan atılan topla Burak'tan çok iyi sıyrılan Benhur mutlak gol pozisyonuna girdi bolu yerinde mücadele ile golü önledi.
Kocaelispor7un ilk 15 dakikada etkili oyununu kıran Samsunspor oyuna ağrılığını koymaya başladı.
Maçın 30. Dakikasında Boli sağdan gelen ortada kaleci ile karşı karşıya kaldı ilk hamlesinde topla buluşamasa da ikinci vuruşunda kaleci Korcan mutla bir golü önledi.
İlk yarının golsüz biteceği tahmin edilirken son dakikada yine sol kanattan gelişen Kocaelispor atağında ceza sahasına gelen ortada Samsunspor defansı müdahale etmek yerine topu seyretmeyi tercih edince Benhur kafa ile topu ağlara gönderdi.
Samsunspor Kocaelispor maçında Balıkesirspor maçında yaptığı ne kadar doğru varsa bu kez tam tersini yaptı.

Balıkesirspor maçında kanatları çok iyi kullanan Samsunspor bu maçta kanatlarda o kadar etkisizdi ki kanatlardan tek bir orta gelmedi.
Balıkesirspor maçında rakibe ön alanda çok iyi pres yaparak oyun kurma izni vermeyen Samsunspor bu maçta orta sahayı tamamen rakibine bıraktı pres yapamadı.
Balıkesirspor maçında rakibin arkasına atılan uzun toplarla etkili olan Samsunspor bu maçta rakip defansın arkasına neredeyse hiç gidemedi.
Balıkesirspor maçında oyun içi yardımlaşma o kadar mükemmeldi ki takım halinde hücum takım halinde defans yapıldı bu maçta ise bunun tam tersi.
Bu kadar çok kötü şey bir maçta yapılınca kaybetmekte kaçınılmaz oldu.
TOMANİ İYİ Mİ KÖTÜ MÜ BİLMİYORUM. AMA BİLDİĞİM BİR ŞEY VAR BU LİGDEN ÇIKACAKSAN EN AZ 20 GOL ATACAK BİR GOLCÜN OLACAK. TOMANİ BU MU DERSENİZ BANA GÖRE DEĞİL. SAMSUNSPOR'UN TRANSFER DÖNEMİ BİTMEDEN İYİ BİR PİVOT SANTRAFOR OLMASI ŞART.
Samsunspor Melih'in eksikliğini aradı.
Hasan ve Gökhan Karadeniz orta sahada topu daha az ayaklarında tutmalı. Aksi takdirde hızlı hücumla gol atmak hayal olur.
Erken gelen yenilgi eksikleri görmek ligin başında havaya girmemek adına iyi de olabilir.