Puan kayıplarının hepsi sevimsizdir ama oyun ve pozisyon üstünlüğüne sahip olmanıza rağmen puan kaybedince daha da tatsız oluyor.

Maç başlamadan önce Kocaelispor'un sahaya sürdüğü on birin defansif ağırlıklı olduğunu gördük. Bu hamle, rakibin topu bize bırakarak kontrataklarla pozisyon bulmayı planladığını düşündürdü. Nitekim öyle de oldu. Benhur ve Bahattin ile boş alan yakalayarak pozisyona girmeye çalıştılar.

İlk yarının sonunda da kademe hatasından dolayı golü bulabildiler.

Maçın genelinde %67 topla oynama oranı ve net gol pozisyonları yakalamış olmamıza rağmen skora yansıtamadık. Kocaeli savunmasının defalarca hata yaparak bize verdiği şansları iyi değerlendiremedik.

İlk yarıda Kevin Boli, ikinci yarıda da Tomane ve Mehmet Akyüz kale alanı (altı pas) içinde toplam 4 pozisyonu cömertçe harcayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Ortaya konan performans ve oyun açısından kötü olduğumuz söylenemez. Ligin iddialı takımlarından biriyle deplasmanda oynamamıza rağmen, rakibi kendi yarı sahasına hapsedip yeterince pozisyona girdik fakat bitiricilik noktasında başarılı olamadık.

Geçen hafta oynadığımız Balıkesirspor maçındaki gibi, hücumda hem kanatları kullanmaya çalışıp hem de dikine duvar paslarıyla ilerleyerek farklı aksiyonlar denedik.

Beklerimizin isabetli orta oranını artırması gerektiği gerçeği iki maçta da dikkatimi çekti.

Kocaeli maçında yedek kulübemiz özellikle hücum yönünden oldukça kısıtlıydı. Fofana, Melunovic, Diomande gibi isimlerin milli maç haftasında takıma bir an önce entegre olması gerekiyor.

Yine de takımın bu sene oynadığı oyun geçen sezona göre daha dinamik ve umut verici. Geçen sene göremediğimiz forvet performansını bu sezon görebilirsek, ligi istediğimiz yerde bitiririz.