Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Samsunsporumuz, ligin ikinci haftasında Ümraniyespor'u konuk etti ve sahadan 3-0'lık net bir galibiyetle ayrılarak haftayı 4 puanla kapatmış oldu.

Geçtiğimiz hafta ligin bir diğer iddialı takımı Altay karşısında alınan 1 puanın anlam kazanabilmesi ve takımın lige moralli başlayabilmesi adına, içerideki ilk maçta alınacak galibiyet çok önemliydi ve takım bunu başardı.

Rakibimiz son yıllarda bu ligin üst sıralarını zorlayan ve kadrosunda eksiklikler olmasına rağmen geçen hafta Bandırmaspor'u yenen Ümraniyespor'du.

Geçen sezon TFF 2.Lig'de mücadele ederken bu stadyumda oynadığımız tüm maçlarda ortaya çıkan tablonun aynısını Ümraniyespor karşılaşmasında da gördük. Düdükle beraber topa sahip olan, oyunu domine eden, tek kale oynayan bir Samsunspor ve kendi yarı sahasında bekleyip kapanan bir rakip izledik ilk yarı boyunca.

Bu oyun üstünlüğüne rağmen gol yollarında etkili olamayınca devreye golsüz beraberlikle girdik.

53.dakikada güzel paslaşmalarla geliştirdiğimiz atakta yeni transfer Tomane'nin golü ile öne geçerek rahat bir nefes aldık. Bu ifadeyi özellikle kullanmayı tercih ettim çünkü ekranları başında müsabakayı takip eden Samsunspor taraftarının, o dakikadan sonra takımın gol yemesi yönünde herhangi bir endişe duymadığına eminim. Ayrıca ikinci yarının ilk 10-15 dakikasında kilidi açamasaydık, ilerleyen dakikalarda paniğe kapılıp strese girebilirdik.

Skor 1-0'a geldikten sonra Ümraniyespor ciddi bir pozisyona girememiş olsa dahi kalemize daha çok gelmeye başladı. Bu durum da bizim işimize gelmiş oldu ve daha geniş alanlar yakalayabildik. Nitekim bu şekilde savunmayı az adamla yakaladığımız bir pozisyonda Ahmethan ile penaltı kazanıp ikinci golü bulduk. Uzatma dakikalarında Enes'in ayağından gelen şık röveşata golü de skoru belirlemiş oldu.

Oyunun genelinde topa hakim olmamıza rağmen hücumda çok etkili bir görüntü çizemedik. Yeni gelen oyuncuların adaptasyon süreci ve takımın tempo kazanması için halen biraz daha zamana ihtiyacımız var. Yine de rakibe pozisyon vermeyip, üç golle kazanmayı başarmak önemli.

Alınan bu galibiyette, sonradan oyuna girenler de dahil olmak üzere tüm oyuncuların katkısı olduğunu düşünüyorum. Örneğin, birinci ve üçüncü golün asistleri beklerden geldi, kenardan girenlerden Ahmethan penaltı aldı, Enes gol attı. Herkesin katkı sunabiliyor olması takım için pek çok açıdan olumlu. Yedek kulübesindeki oyuncular adeta "biz de forma rekabetinde varız" mesajı vermiş oldu.

Önümüzdeki hafta bu ligin iyi kadrolarına sahip olan başka bir takımı Bandırmaspor ile deplasmanda karşılaşacağız. Oradan 3 puan alıp dönebilirsek, sonrasında iki hafta üst üste kendi sahamızda oynamak büyük bir avantaj olacaktır. Üç hafta sonra 13 puanla liderlik koltuğuna yerleşip rakiplere gözdağı verme fırsatına sahibiz.

Bu sezonki rakiplerimiz olarak gördüğümüz Altay ve Adana Demirspor bizden daha iyi takımlar değil. Nitekim ikisi de bu hafta puan kaybetti. Gün gelecek biz de kaybedeceğiz ama sabırlı olursak bu takımın şampiyon olacağına eminim.