Bülent Arınç 'Bana ahmak diyebilirsiniz. FETÖ'nün terör örgütü olduğunu o gece anladım' demiş.

Hayır Sayın Arınç, hayır; size 'ahmak' demeyeceğim. Siz yıllarca milletvekilliği yaptınız, siz TBMM başkanlığı gibi son derece saygın bir makamda oturdunuz ve siz başbakan yardımcılığı, siz hükümet sözcülüğü yaptınız. Bugüne kadar hiçbir 'ahmak' bu makamlara gelmedi, gelemedi. Siz ' ahmak' değilsiniz, kaldı ki sizin ahmak olma lüksünüz yok. Sizin yıllarca oturduğunuz o makamlarda bugüne kadar hiçbir 'ahmak' oturmadı ve o makamda hiçbir kimse 'Ben ahmağım' demedi.

Sizin sorununuz 'ahmaklık' değil samimiyet yokluğu Sayın Arınç. Siz samimi değilsiniz. Edebim elverse 'Siz dürüst değilsiniz' diyeceğim ama edebim elvermiyor ve diyemiyorum.

Siz sadece samimiyetsiz değil aynı zamanda yüreksizsiniz de Sayın Arınç. Kendi ifadenizle 'kendi ahmaklığınızı' mazur gösterebilmek için Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nı da kendinize ortak etmeye kalkışıyorsunuz. Şu sözler sizin Sayın Arınç hem de kendi ağzınızdan: 'Şunu açıkça söylüyorum, bunu ben darbe gecesi öğrenmiş olmakla, 'yahu ne kadar ahmakmışsın, bunu herkes söylüyordu' diyebilirler. Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olması, o gece ortaya çıkan bir olaydır. Ben o gece öğrenmiş olabilirim ama Sayın Cumhurbaşkanımız da o gece öğrendi. Genelkurmay Başkanımız da o gece öğrendi. Onların bilmediklerini ben nasıl bilebilirim?'

Bu sözler kendi 'ahmaklığınıza' ortak arama samimiyetsizliği değil mi Sayın Arınç. Onun için ben size 'ahmak' demeyeceğim Sayın Arınç, siz ahmak değilsiniz, siz samimiyetsizsiniz; hepsi bu.

'Ben dürüst bir insanım' diyorsunuz aynı video kaydında. Genel kanıya uygun şekilde para pul konusunda dürüst olabilirsiniz Sayın Arınç ama bu konuda, cemaatle ilişkiler ve devletteki kadrolaşmalara verdiğiniz destek konusunda, en azından samimi değilsiniz.

Anlamak durumundaydınız Sayın Arınç. O kadar netti ki her şey, o kadar çok yazıldı çizildi ve dillendirildi ki bu cemaat yapılanması Mısır'daki sağır sultan bile duydu da bir tek siz duymadınız öyle mi? Hayır siz de duydunuz, biliyordunuz ama inanmadınız. Çünkü inanmak işinize gelmiyordu. Siz Manisa'da iken bu ordunun özel kuvvet subaylarının size Ankara'da suikast düzenleyeceği gibi akıl ve izan dışı bir sahte senaryoya, bir kumpasa inanıyor ama devletteki sinsi kadrolaşmaya inanmıyorsunuz. Üstelik de bizim bunu sizin 'ahmaklığınıza' verecek kadar ahmak olduğumuzu düşünüyorsunuz, öyle mi?

Hayır, Sayın Arınç, ne siz ahmaksınız ne de biz. Her şey sizin de gözünüzün önünde oldu bizim de. Tevile kaçmayınız ve kendi yanlışlarınıza başkalarını da ortak etmeye soyunmayınız lütfen. Ben size aptal demeyeceğim. Siz aptal değilsiniz, sizde noksan olan samimiyet, biraz da cesaret.