2024 Ocak en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Temmuz ayında yapılan ara zamla birlikte 7 bin 500 TL'ye yükselen en düşük emekli maaş zammı için 5 aylık oran netleşti. Kasım ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur ve emekli zammında belirleyici olacak olan 5 aylık enflasyon farkı şimdiden yüzde 33,66 oldu. Yıl sonu enflasyonu Merkez Bankası’nın tahmin ettiği gibi yüzde 65 düzeyinde gerçekleşirse SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 37.76 oranında enflasyon farkı kadar zam yapılacak. 

Gram Altın Şahlanıyor! Altın Sahipleri Yaşadı Altın Borcu Olan Karalar Bağlayacak Gram Altın Şahlanıyor! Altın Sahipleri Yaşadı Altın Borcu Olan Karalar Bağlayacak

2023 Aralık ayı itibarıyla geçerli olan en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL'nin, 2023 yılı son 6 aylık enflasyon oranına göre (%29,41) ve toplu sözleşmeye göre (%40) artırılması sonucunda elde edilmiştir.

Bu hesaplama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalara ve mevcut enflasyon verilerine dayanmaktadır. Ancak, 2023 yılının geri kalanında enflasyon oranı değişmesi durumunda, bu rakam da değişebilir.