TOKİ dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ’nin yeni kampanyası duyuruldu. Tam 6 ilde yeni konut projesi başladı. TOKİ'den ucuz ev sahibi olmak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın. Ayda sadece 7000 TL taksitle ucuz 2+1 3+1 konut sahibi olma fırsatı sizi bekliyor. İşte TOKİ'den ev sahibi yapacak yeni kampanyanın detayları ve başvuru tarihleri…

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hiç evi olmayan vatandaşlara yönelik olarak planlanan yeni konut satışlarını duyurdu. Başvurular, belirli şartları taşıyan vatandaşlar tarafından yapılabilecek ve satışlar kura yöntemiyle gerçekleştirilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI VE SÜREÇ

Kimler Başvurabilir: TOKİ konutlarına başvuracak vatandaşların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları adına T.C. sınırları içinde bağımsız bir konutları bulunmamalı ve daha önce TOKİ'den konut satın almamış olmaları gerekiyor.

Başvuru Koşulları: Başvuracak kişilerin T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması ve başvurdukları projenin bulunduğu ilde en az bir yıl ikamet etmiş olmaları ya da il nüfusuna kayıtlı olmaları şart.

Başvuru ve Satın Alma Süreci: Başvuru tarihleri arasında yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, "Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi" imzalanacak.

KONUT SATIŞI BAŞLAYAN İLLER VE TARİHLER

Erzincan, Kırıkkale, Ordu, Sivas: 5 Temmuz 2024 itibarıyla 2+1 ve 3+1 konutlar için başvurular başladı. Erzincan'da 95, Kırıkkale'de 79, Ordu'da 254 ve Sivas'ta 276 konut satışa çıkarıldı.

Karaman ve Yozgat: 12 Temmuz 2024 itibarıyla başlayacak olan konut satışları, Karaman'da 218 ve Yozgat'ta 141 konut için gerçekleştirilecek.

İLERLEYEN AYLARDA BAŞVURULAR BAŞLAYACAK İLLER

Ankara, İstanbul, Mersin ve diğer 24 ilde de ilerleyen aylarda TOKİ konutları için başvurular başlayacak. Bu illerde de başvuru şartları aynı kriterlere tabi olacak. İşte TOKİ konut projesi yapılacak iller:

Ankara

İstanbul

Mersin

Bolu

Bitlis

Bursa

Kayseri

Nevşehir

Edirne

Niğde

Bartın

Düzce

Konya

Kastamonu

Balıkesir

Kocaeli

Tekirdağ

Trabzon

Kırşehir

Şanlıurfa

Rize

Isparta

Manisa

Sakarya

Bingöl

Şırnak

Sivas

TOKİ'nin Konut Projesi kampanyalarını ve başvuru detaylarını resmi internet sitesi üzerinden düzenli olarak takip edebilirsiniz.