Herkese merhabalar. Bugün sizlerle 2 yıldır Haberaks TV'de yayınlanan Tramvay Sohbetleri programımın kamera arkası izlenimlerini paylaşacağım.

Hangi duraktan binerseniz binin hep bir koşturmaca vardır tramvay duraklarında. Koltuğumda oturup tramvay yolcularını gözlemlediğimde aslında kimin nereye gideceğini anlar oldum. Meslek tecrübesi bu olsa gerek. Derslerine yetişmeye çalışan öğrenciler, camiye namaza yetişmeye çalışan amcalar, işlerine yetişmeye çalışan abiler ablalar, ailelerini ziyarete gidenler, ellerinde dolma tenceresi ile oturmaya giden ev hanımları. Farklı amaçlarla farklı farklı yerlere gitmek için tramvaya yolcu olan bu insanları dinlemek mikrofon uzatmak huzur veriyor bana.

Kamera arkasında konuştuğumuz insanların dertlerine sevinçlerine ortak oluyoruz. Bazen bir şehit eşi ile hüzünlenip, bazen de Samsunspor maçına giden taraftarlarla çılgınca sohbet edebiliyoruz. Öğrencilerin final heyecanına ortak olup, emeklilerin maaş günü sevincini paylaşıyoruz.

Eksiğimiz yok mu tramvayda tabi ki var. Metropol şehirlerde tramvaylarda sokak satıcılarını görmek mümkün. Henüz Samsun'da böyle bir kültür oluşmamış olsa da ilerleyen yıllarda bol müzikli tramvay sohbetleri yapacağımı umuyorum.

Bu hafta kamera arkasında konuştuğumuz üniversiteli arkadaşlar da var. Onların en büyük isteği tramvayın bir an önce kampüslere çıkması. Diğer bir beklentileri ise İstanbul' da yerel seçimlerden sonra uygulanan fiyat indirimi. Elçiye zeval olmaz Bizler büyükşehir belediye başkanımız Mustafa Demir'e mesajları iletelim.

Tramvay Sohbetleri çekimleri çarşamba ve perşembe günleri saat 14.00 ile 16.00 sizlerle. Sohbetlerimize katılmak isterseniz sizleri de bekliyoruz.

YARININIZ BUGÜNÜNÜZDEN GÜZEL OLSUN. KALIN SAĞLICAKLA