Cilt rahatsızlıkları ile ilgili doktorlar her hastaya farklı reçeteler yazıyor olmakla beraber, uygulanan tedavi yöntemlerinden iki tanesi Travazol ile Travocort kremler olmaktadır. Peki, bu kremler nedir ve ikisinin arasındaki farklar nedir?
Travazol Krem
Travazol 15g bir deri kremi olup, harici şekilde uygulanmaktadır. Etken maddesi 1g Travazol, 10mg izokonazol nitrat ve 1 mg diflukortolon valerat olmaktadır. Yardımcı maddeleri ise şu şekildedir.
- Mineral Oil No 6 (Likit Parafin)
- Polisorbat 60 (Tween 60)
- Disodyum EDTA
- Setostearil alkol (Lanette O)
- Sorbitan stearat (Arlacel 60)
- Vazelin
- Distile Su
Travazol kullanım yeri olarak ağır iltihabi ya da egzama ile beraber seyreden derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarında ve yapılan tedaviler kapsamında kullanılmaktadır. İçerisinde bulunan İzokonazol nitrat derinin yüzeysel mantar hastalıklarının tedavisi için kullanılmakta olup, pek çok mikroba karşı da etkili bir yapıya sahiptir. Dermatofitlere, mayalara, maya benzeri olan mantarlara, küflere, kırmızı, kahverengi lekelere belirgin bulaşıcı bir deri hastalığı olan Erythrasma’ya kaynak olan organizmalara karşı da etkili olmaktadır.
İçerisinde görülen Diflukortolon valerat ise derinin iltihabı ve alerjik durumlarında; iltihabı önleyerek; kaşıntı, yanma ve sızı gibi şikâyetleri de giderir.
Travazol 15g krem, aşağıda olan durumlarda kullanılmamalıdır.
Etken maddeler olan izokonazol nitrat, diflukortolon valerat veya Travazol’un içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı alerji varsa.
Tedavi uygulanacak alanda, frengi, tüberküloz, gül hastalığı, virüs hastalıkları, aşı sonrası görülen deri reaksiyonları ve ağız kenarında dermatit varsa.
Travazol 15g, günde 2 defa kullanılmakta olup; tedavi iltihabi ya da egzamalı deride iyileşme olduktan en geç iki hafta sonra bitirilmelidir.
Travocort Krem
Travocort 15g, harici olarak uygulanan ve etken maddesi 1g Travocort, 10mg izokonazol nitrat ve 1mg diflukortolon valerat olmaktadır. Travocort yardımcı maddeleri ise şöyledir.
Polietilenglikol-Sorbitan stearat
Demineralize Su
Disodyum Edetat
Beyaz vazelin
Setostearil alkol
Sorbitan Stearat
Kalın parafin
Travocort da cilt rahatsızlıklarına yönelik verilen bir tedavi kremi olup; ağır iltihabi veya egzamalarla seyreden derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç ve ara tedavisi için tercih edilmektedir. İçerisinde görülen izokonazol nitrat; derinin yüzeysel mantar hastalıklarının tedavisi için kullanılmaktadır ve pek çok mikroba yönelik de etkilidir. Ayrıca dermofitlere, mayalara, maya benzeri mantarlara, küflere, kırmızı, kahverengi renkte olan deri hastalığı olarak nitelendirilen egzamaya sebep olan organizmalara yönelik de etkilidir.
Yine diflukortolan valerat; derinin iltihabi ve alerjik durumlarda iltihabı önleyerek; kaşıntı, yanma ve sızı gibi şikâyetleri gidermektedir.
Travocort bu durumlarda kullanılmamalıdır.
Etken maddeler olan izokonazol nitrat, diflukortolon valerat ya da Travocort içeriğinde olan bir maddeye alerji varsa.
Tedavi alanında şayet bu hastalıklar varsa;
- frengi,
- tüberküloz,
- gül hastalığı,
- virüs hastalıkları,
- enfeksiyon
Travocort günde iki defa kullanılmakta olup, iltihabi ya da egzamalı deride iyileşme olduktan sonra, en geç iki hafta sonra sonlandırılmalıdır.
Travazol Krem ile Travocort Arasındaki Farklar
Yukarıda da karşılaştırdığımız üzere bu iki kremin kullanım amaçları tamamen aynı olup, yalnızca etken maddeler ve yardımcı maddelerde bir farklılık görülmektedir. Buna göre Travazol 15g krem 1g Travazol içermekte olup, Travocort 15g krem 1g Travocort içermektedir. Bu, kullanılmaması gereken durumları da etkilemektedir.
Bu bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve bir doktor tavsiyesi yerine geçmez. Herhangi bir sağlık sorununuz olduğunda mutlaka doktorunuza danışın.