Türkiye'de Hava Durumu Özeti

Türkiye Genelinde Sağanak Yağış

  • Türkiye genelinde hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak.
  • Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Eskişehir ve Siirt çevrelerinde akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
  • Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Uyarılar:

  • Kuvvetli Yağış: Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı.
  • Toz Taşınımı: Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor. Görüş mesafesinde düşüşe, hava kalitesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabilir. Sürücüler ve vatandaşlar dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır.
  • Kar Erimesi: Van ve Hakkari illerinin yüksek kesimlerinde bulunan kar örtüsünün üzerine gerçekleşen yağışlar, önümüzdeki günlerde kar erimesine neden olabilir. Bu durumda oluşabilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikesi göz önüne alınmalı, vatandaşlar ve yetkililer dikkatli olmalıdır.

Bölgesel Hava Durumu:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra güney ve batı kesimlerinde hafif yağışlı. Gece saatlerinden sonra güney kesimlerinde toz taşınımı olabilir.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerine doğru Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir çevrelerinde hafif yağışlar görülebilir. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde, bölge genelinde ise toz taşınımı olabilir.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Batı Akdeniz'de ise akşam saatlerinden sonra toz taşınımı olabilir.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinde ve gece saatlerinde Eskişehir çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Sivas çevrelerinde ise yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu olabilir.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Rize ve Artvin çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Rüzgarın öğleden sonra güneydoğu kesimlerde kuvvetli esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, Siirt çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.