Türkiye'nin enflasyonla mücadelede attığı adımlar, tarımsal kalkınma ve istihdamı artırma odaklı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) ile güçleniyor. Program kapsamında sağlanan hibe desteğiyle kırsal alanda 20 bin kişiye iş olanağı sunulacak, enflasyonun üstesinden gelinmesine katkı sağlanacak.

Murzioğlu: “KOBİ’lere 20 milyon TL’ye kadar finansman erişim imkanı” Murzioğlu: “KOBİ’lere 20 milyon TL’ye kadar finansman erişim imkanı”

KKYDP: Kırsal Kalkınmanın Güçlü Adımı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülen KKYDP, kırsal kalkınma ve yerel ekonomiyi güçlendirme amacı taşıyor. Bugüne kadar tamamlanan 16 bin 952 projeye 5,3 milyar lira hibe ödemesi yapıldı ve 11,4 milyar lira tutarındaki yatırım faaliyete geçti.

Kırsal Kalkınma ve İstihdam Artışı

Programla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretimin desteklenmesi ve alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması hedefleniyor. 2024 yılında 7 bin projeye 5 milyar lira hibe desteği sağlanacak, böylece toplamda 13 milyar lira yatırım yapılması ve 20 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Sondaj Gemisiyle Enerjiye Yeni Yatırım

Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz'deki yeni lokasyonu Göktepe-2 kuyusunda sondaj çalışmalarına başladı. Bu hamle, enerji arzının artırılmasına ve yeni keşiflere olanak sağlayacak, ekonomiye güç katacak.

Türkiye'nin tarımsal kalkınma ve enerji alanındaki yatırımları, enflasyonla mücadelede önemli birer kalkan olarak öne çıkıyor.

Editör: Ismail Usta