Burası Samsun şehit ateşinin hiç sönmediği yer. Şair'in dediği gibi burası şehitler tepesi. Bütün ilçelerinde ,bütün mahallelerinde, bütün köylerinde şehit ateşi yanıyor .Burası cennet vatanımıza can ,şanlı bayrağımıza al rengini veren kahramanların ocağıdır. Samsunlu kahramanlarımızın isimlerini yazsam sayfalara sığmaz. Onlar bu ülkenin ve bu milletin kahraman evlatlarıdır. Durdukları, gittikleri ,yaşadıkları yer bellidir. İhanetlikleri ,hainlikleri olmaz. Sevgileri vatana ,bayrağa ve yüce Türk milletinedir. Bu uğurda can verir, bu uğurda hainlerin korkulu rüyası olurlar. Onlar onurumuz ,onlar gururumuzdur. O kahramanlar cennetteki yıldızlarımızdır. Çoğunlukla 20'li,30'lu,40'lı yaşlarda sonsuzluğa uğurladığımız bu kahraman evlatlarımızın acısı her daim yüreğimizi yakmaya devam etmektedir .Her zaman ki dileğimiz şehit acılarının son bulmasıdır. Kimse hayallerini, umutlarını sevdiklerini içimizdeki hainlere feda etmesin .İçimizdeki tüm hainlerin kökü kurusun.

Samsunlu Polis memuru Atakan Arslan 31 yaşındaydı. Evli ve bir kız çocuğu babası olan Polis Memuru Atakan Arslan 30 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 15:00 sularında Diyarbakır merkezde dur ihtarına uymayan bir hain tarafından sırtından vurularak yaralandı. Kahraman polisimiz Atakan Arslan kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehadet şerbeti içti. İçimizdeki bazı hainlerin saldırısında sırtından, yani arkadan vurularak şehit edilen kahraman polisimiz Atakan Arslan Diyarbakır'da milletimizin huzuru ve güvenliği için kimseyi ayrıştırmadan canla, başla, sevgiyle görev yapıyordu. Onun hedefindekiler milletimizin huzuruna ve güvenliğine kastedenlerden başkası değildi. Bu uğurda seve seve şehadet şerbeti içti. Ödediği kutsal bedel bu vatana candır. O kahramanımıza da ,onun ailesine de hepimiz çok şey borçluyuz. Bu gerçeği yok sayarsak, hainlerden hiç bir farkımız kalmaz. Onun hemşehrileri ,mahalle komşuları ,şehit yakınları ve gaziler olarak onu son yolculuğunda yalnız bırakmamakta hepimiz için bir borç olduğunu biliyoruz. Ancak bütün dünya ile birlikte ülkemizi de tehdit eden Korona virüs salgın hastalığı nedeniyle Samsun'da sokağa çıkma yasağının uygulanıyor olması, bu yüzden şehit cenazelerine kısıtlı sayıda katılımcı alınması protokolün ve ailesinin dışındakilere izin verilmemesi nedeniyle şehidimizin cenaze törenine fiziki olarak katılım sağlamamıza imkan bulunmamaktadır. Bu durum özellikle bizleri yani diğer şehit yakınlarını ve gazilerimizi üzmektedir. Çünkü şehit acısını yaşayan bilir. Ateşin düştüğü yerde şehidimizin helalliğine katılıp, cenaze namazını kılamamak canımızı tarifsiz bir şekilde yakıyor. Bu durum elimizde olmayan bir nedene dayanıyor.

Şehidimiz ,hemşehrimiz ,kahraman Polisimiz Atakan Arslan kardeşimiz, evladımız bizi bağışla Çarşamba ilçemizde 31 Mayıs 2020 günü saat 13:00'de Rıdvan Paşa camiinde kılınacak olan (kılınan) cenaze namazına katılamıyoruz: Bu son yolculuğunda sana fiziki olarak eşlik edemiyoruz. Şunu da unutma ki ,biz son yolculuğunda fiziki olarak bulunuyor olamasak bile, her daim senin ve tüm şehitlerimizin yanıbaşındayız. Yalnız değilsin ,yalnız değilsiniz sadece Samsunlu hemşehrilerin ,arkadaşların,akrabaların değil ,bütün Türkiye olarak son yolculuğunda dualarımızla hep birlikte yanıbaşındayız .Defin işleminin yapılcağı (yapıldığı) Salıpazarı ilçemiz Tepealtı mahallesindeki kabristanlıktayız. Senden ve tüm şehitlerimizden bir kez daha helallik istiyoruz. Bu son yolculuğunun seni doğuran ,emziren büyüten annen, seninle gurur duyan baban ,seni seven eşin ,seni özleyen 3 yaşındak kızın için kolay bir yolculuk olmadığını biliyoruz. Ateşin düştü yerde ,ateşin en çok kimleri nasıl yaktığını yaşayan olarak biliyorum. Başta ailene, hemşehrilerine olmak üzere Yüce Türk milletine bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun. Güle güle kahraman Polisimiz Atakan Arslan Sen de artık cennet bahçesinin kırmızı bir gülüsün. Nur içinde yat, Allah'ın rahmeti üzerine olsun.

Kimse Samsun'da ne var diye sormasın. Samsun'da yine şehit ateşi var .Yüreğimiz tümden yanıyor.