Apple hayranları her zaman şirketin bir sonraki büyük ürününün tanıtımını bekliyor. Şirket pazara geç girebilir ama girdiğinde heyecan kıvılcımına neden olur. Bunu ilk VR kulaklığı olmayan ancak teknoloji camiasında ses getirmeyi başaran Apple Vision Pro'da gördük. Yeni bir sızıntı, Apple'ın potansiyel ürün yol haritasına kısa bir bakış sunuyor ve yakında çıkacak bir dizi cihazı ve bunların özelliklerini sergiliyor. Başlamadan önce, bu makale tamamen bir sızıntıya dayanıyor, bu nedenle buna biraz şüpheyle yaklaşmak gerekiyor.

2024

Bu yıl için Ithome'dan gelen sızıntı, daha önce piyasaya sürülen Vision Pro ve OLED iPad'i öne sürüyor. Yine de bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi planlanan yeni iPhone ürün grubumuz hâlâ mevcut. Sızıntı, iPhone 16 serisinin tamamının 8 GB RAM'e sahip olacağını ortaya koyuyor. Üstelik iPhone 16 Pro ve Pro Max, 5x optik yakınlaştırmaya sahip periskop yakınlaştırma kamerası kullanabilir. Sızıntı aynı zamanda Pro için daha büyük bir ekrana da işaret ediyor ki bu da bir süredir söylentiler arasında yer alıyor. Pro için 6,3 inç, Pro Max için ise 6,9 ​​inç ekranı ortaya çıkaran iPhone 16 serisi tasarım sızıntısıyla ilgili önceki makalemize göz atabilirsiniz .

2025

Gelecek yılın öne çıkan modeli iPhone SE 4 olacak. Bu, Apple'ın uzun zamandır beklenen cep dostu bir cihazıdır. Sızıntı, önceki nesle göre büyük bir gelişme olan 6,1 inç OLED ekrana sahip olacağını belirtiyor. Üstelik 48MP birincil tetikleyici de alabilir. iPhone 17 serisi için ise sızdırılan özellikler aşağıda yer alıyor:

  • iPhone 17 Pro: Bu model, her ikisi de optik görüntü sabitleme (OIS) ile donatılmış üçlü 48 megapiksel arka kamera sistemi ve 48 megapiksel ön kamerayla önemli bir kamera yükseltmesi alabilir.
  • iPhone 17 Pro Ekranı: Telefonu daha ince ve daha parlak hale getirebilecek “Polsüz” bir ekran görebiliriz.

2026

Apple Next1

Sızıntı, 2026'nın nihayet Apple'ın katlanabilir akıllı telefonunu tanıtacağını ortaya koyuyor. Samsung katlanabilir cihazlar üretmeyeli uzun zaman oldu. Artık Çinli üreticiler bile katlanabilir ürünleri teslim etme konusunda kendinden emin. Dolayısıyla 2026 Apple için oldukça geç görünüyor. Her durumda, katlanabilirliğin 2026'da çok daha gelişmiş olacağı kesin ve Apple bu deneyimi daha da geliştirebilir. Sızıntı, Apple katlanabilir akıllı telefonunun 6 inç dış ekrana ve 8 inç iç ekrana sahip olabileceğini öne sürüyor. Sızdırılan diğer önemli özellikler arasında optimum performans için düşük gecikme süresi ve düşük güçlü LLW DRAM teknolojisi yer alıyor.

2026 yılında gelecek olan iPhone yani iPhone 18 serisi nihayet ekran altı yüz tanımayı da getirecek. Bu da Dynamic Island'a veda etmemiz gerektiği anlamına geliyor. 2026 aynı zamanda yeni tabletleri de getirebilir: OLED ekranlı yeni 10,9 inç iPad Air ve 8,4 inç OLED iPad mini. OLED paneller görsel kaliteyi artırarak tablet deneyimini iyileştirecek. Sızıntı ayrıca 2026 yılında OLED ekranlı MacBook'u da öne sürüyor. 14 inç ve 16 inç boyutunda tekliflerin olacağı belirtiliyor.

2027 ve sonrası

İlginçtir ki sızıntıda Vision Pro ile ilgili herhangi bir bilgi görmedik. Ancak Apple'ın sızdırılan yol haritası, şirketin teknolojiyle etkileşim şeklimizde ezber bozan artırılmış gerçeklik gözlükleri getirebileceğini öne sürüyor. Bunun 2027-28 zaman diliminde yayınlanacağı ima edildi. Ayrıca 2028 yılında katlanabilir bir iPad de bekleniyor.

Bununla birlikte bu, Apple'ın geleceğe yönelik yol haritasının ilginç bir sızıntısı. Bu bize gelecekteki ürünlerin neler olabileceğine dair bir fikir veriyor, ancak bunun gerçekleşeceğinin garantisi yok. Bu nedenle, şimdilik spekülasyonların tadını çıkarın; yeni ürünler resmi olarak geldiğinde sizi bilgilendireceğiz. Bu arada, söylentilere konu olan bu Apple cihazlarından hangisi hakkında en çok heyecanlandığınızı yorumlarda bize bildirin.