Beyaz Bayraklı İstasyonlar Geliyor!

AkaryakıtRekabet Kurumu'nun çalışmaları sonucunda araç sahipleri için yepyeni bir akaryakıt istasyonu modeli geliyor: Beyaz bayraklı istasyonlar! Bu istasyonlar sayesinde sürücüler, en yakın ve en ucuz akaryakıtı kolayca bulabilecek ve benzin ve motorin fiyatlarında daha fazla rekabet oluşacak.

Beyaz Bayraklı İstasyon Nedir?

Beyaz bayraklı istasyonlar, herhangi bir markaya bağlı olmayan ve farklı dağıtım şirketlerinden akaryakıt alabilen istasyonlardır. Bu sayede, sürücülere daha fazla seçenek sunularak fiyatların daha da düşmesi sağlanacaktır.

Rekabet Kurumu'ndan Beyaz Bayraklı İstasyonlara Destek

Rekabet Kurumu, hazırladığı raporda beyaz bayraklı istasyonların önünün açılmasının önemini vurguladı. Kurum, bu modelin akaryakıt sektöründe daha fazla rekabete yol açacağını ve fiyatların düşmesine katkıda bulunacağını savunuyor.

EPDK'ya Görev Düşüyor

Beyaz bayraklı istasyonların hayata geçirilebilmesi için Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) da bazı düzenlemeler yapması gerekiyor. Rekabet Kurumu, EPDK'dan mevzuatı bayilerin istedikleri dağıtım şirketlerinden ve rafinerilerden alım yapabilmelerine olanak sağlayacak şekilde düzenlemesini talep ediyor.

Hızlı Teslimat Devi Getir, Avrupa ve ABD'den Çekiliyor! Hızlı Teslimat Devi Getir, Avrupa ve ABD'den Çekiliyor!

Mobil Uygulama ile Kolay Arama

Rekabet Kurumu, EPDK tarafından hazırlanmasını önerdiği bir mobil uygulama ile de beyaz bayraklı istasyonların listelenmesi ve sürücülerin bulundukları yerlere göre en ucuz akaryakıtın hangi istasyonda satıldığını görebilmelerini istiyor.

Avrupa'da Yaygın Olarak Kullanılıyor

Beyaz bayraklı istasyonlar Avrupa'da bir süredir faaliyet gösteriyor. Rekabet Kurumu'nun incelemesine göre komşu Yunanistan'da, İtalya'da, İspanya'da ve Fransa'da da birçok beyaz bayraklı istasyon bulunmaktadır.

Beyaz bayraklı istasyonların hayata geçirilmesi, araç sahipleri için birçok avantaj sağlayacaktır. Bu sayede sürücüler, daha ucuz akaryakıt bulabilecek ve benzin ve motorin fiyatlarındaki dalgalanmalardan daha az etkilenebileceklerdir.

Editör: Arda KERSU