Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Nefis Menü – Dört Tarif Bir Arada
Mutfakta “ne yapsam, ne uydursam” diye dolaşanlara ilaç gibi bir menü çıktı. Birbirini tamamlayan, pratik, sofrayı mis gibi kokutacak dört farklı tarif bir arada.
Kremalı Mantar Çorbası – Yumuşacık Bir Başlangıç
Bol mantarlı, kıvamı tam yerinde, hafif bir çorba. Mantarları iri doğrayıp tereyağında sotelemen yeterli. Sarımsak, un ve suyla karışınca mis gibi kokuyor. Krema eklenince çorba iyice yumuşuyor. Akşam yemeğine şöyle sıcak bir başlangıç yapmak isteyenlere ideal.
İslim Kebabı – Patlıcanlı Köfte Sarma Lezzeti
Patlıcanı uzun uzun kesip tuzlu suda bekletmek işin püf noktası. Yanında mis gibi yoğurulmuş köfte olunca ortaya nefis bir tarif çıkıyor. Patlıcanla sarıp üzerine domatesi kondurup kürdanla sabitleyince görüntü bile iştah açıyor. Fırında salçalı sosuyla pişti mi tadına doyulmaz.
Sebzeli Bulgur Pilavı – Yemeği Taşıyan Lezzet
Biber, soğan ve kapya biber birlikte kavrulunca mutfakta tam bir yaz kokusu yayılır. Bulgur eklenip salçayla buluşunca pilavın rengi de iştahı da açılıyor. Suyunu çekip şişince hazır. İslim kebabının yanına tam bir tamamlayıcı.
Gül Tatlısı – İki Renkli Şık Bir Final
Hamuru ikiye bölüp birine kakao eklemek tatlıya güzel bir görüntü veriyor. Çay bardağıyla kesilen minik dairelerin üst üste dizilip ortadan bölünmesiyle gül şekli çıkıyor. Fırında kızarıp şerbeti çekince tam kıvamında oluyor. Akşam çayının yanında misafir bile ağırlanır.




