MEB'in Yeni Müfredatı Onaylandı: Tartışmalar Devam Ediyor

Yeni Müfredatı Onaylandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayından geçti. Tartışmalı müfredat, bakanlık onayına sunulmak üzere.

Tartışmalar Odak Noktasında

Yeni müfredat taslağı, askıya alındığı dönemde eğitim paydaşlarından 67 bin 284 görüş ve öneri almıştı. Bu görüşler arasında müfredatın "ders programı değil, parti programı" olduğu, derslerde dini referansların artması, "Atatürk ve Cumhuriyet" kavramlarının geri plana itilmesi ve "cihat" ve "kamil insan" gibi ifadelerin ders kitaplarına girmesi gibi eleştiriler yer alıyordu.

Uygulama Kademeli Olacak

Eleştirilere rağmen yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim yılından (2024-2025) itibaren kademeli olarak uygulamaya konulacak. İlk etapta okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıflarda başlayacak olan uygulama, ilerleyen yıllarda tüm kademelere yayılacak.

Talim ve Terbiye Kurulu'nca onaylanan yeni müfredat, bakanlık onayının ardından MEB'in internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

Samsun’da YKS heyecanı başladı Samsun’da YKS heyecanı başladı

MEB'in yeni müfredatı, eğitim camiasında ve toplumda hararetli tartışmalara yol açmaya devam ediyor. Tartışmaların odağında müfredatın içeriği ve uygulaması yer alıyor. Bakanlık, bu tartışmalara nasıl cevap verecek ve müfredatta ne gibi değişiklikler yapılacak merak konusu.

Editör: Arda KERSU