Kripto ekosisteminin bilinmezliği, şeffaflık yoksunu projeler, rug-pull dolandırıcılığı vakaları ve daha pek çok şey potansiyel yatırımcıların önünde engel teşkil ediyor. Kripto dünyasına adım atmak için çekinen yatırımcılar, güvenilir kripto para ve meme coin arayışına giriyor.

Doğası gereği kripto para birimleri volatil ve riskli yatırımlar olarak görülüyor. Hangi meme coin güvenilir veya hangi kripto paraya güvenebilirim gibi sorular soran yatırımcıların birkaç kritere bakması öneriliyor.

Listelenmiş projeler arasında ilgili kripto coin’in Binance gibi önde gelen bir platformda alım satıma açık olması önemli bir kriter oluyor. Henüz borsa listelemeleri gerçekleşmeyen projeler ve ön satış coinleri için ise geleneksel ve sosyal medya araştırması yapmak gerekiyor.

Analistler, adı sanı bilinmeyen projeler yerine pek çok mecrada kendine yer bulan, yol haritasını şeffaf bir şekilde paylaşan ve iletişim kanalları açık olan projelerin daha güvenilir olduğunu söylüyor.

Bir projenin gelecek vaat edip etmemesi ise genelde işlevselliğiyle doğru orantılı olarak ilerliyor. Bir soruna çözüm getiren ya da ciddi bir kripto topluluğuna sahip olan projeler, rakiplerinden ayrılıyor.

Gelin birlikte son günlerin en popüler meme coin projelerine ve yatırımcılara vadettiklerine bakalım.

PlayDoge Ön Satışı Hızlı Başladı

Henüz başlayan indirimli ön satış etkinliğine katılarak PlayDoge token satın almak isteyen kripto meraklılarından toplanan fonlar 500 bin dolara koşuyor. 2 boyutlu ve 8 bitlik bir dünyaya sahip PlayDoge, efsanevi Tamagotchi sanal evcil hayvan konseptini kripto dünyasıyla birleştiriyor.

Oyna-Kazan temalı PlayDoge oyununda katılımcılar, sanal evcil hayvanlarını besleyip onlarla oynayarak, uyutup bakım yaparak PLAY token kazanabiliyor. Liderlik tablosu gibi özellikleri de bulunan oyunda katılımcılar, elde ettikleri başarılar doğrultusunda PLAY token ile ödüllendiriliyor.

BNB Akıllı Zinciri üzerinde inşa edilen bir BEP-20 tokeni olan PLAY, oyun içi satın alma işlemleri ve premium özelliklere erişim için kullanılıyor. Henüz ilk aşamadaki ön satış etkinliğine katılarak PLAY token satın almak isteyen yatırımcılar, token başına 0,005 dolar ödüyor. Yatırımcılar, BNB, USDT, ETH ve kart işlemleri kullanarak ödeme yapabiliyor.

Refer to Earn yani Öner-Kazan özelliğini devreye alan proje ekibi, davet usulüyle projeye katılanların yatırımlarının yüzde 5’ini referans olan PLAY token sahibine ödül olarak veriyor. PLAY topluluğu ayrıca pasif gelir elde etme imkanı sunan staking özelliklerinden de faydalanabiliyor.

Sealana Token Ön Satışı 3 Milyon Doları Aştı

Meme coin çılgınlığı ile bilinen Ethereum katili Solana blok zinciri üzerinden inşa edilen Sealana token ön satışı 3 milyon doları aşıyor. Borsa listelemeleri öncesinde indirimli fiyatlardan Sealana token satın alma fırsatı sunan ön satış, meme coin meraklısı yatırımcılardan ilgi görüyor.

Sealana token, SEAL sembolü ile karşımıza çıkıyor. Sealana isimli fokun tasarımında, popüler çizgi dizi South Park’taki Gamer Guy karakterinden esinleniliyor. Bu karakterin Web3 versiyonu olan Sealana, dijital dünyada balina avlamayı seviyor. Solana ağındaki sıradaki popüler meme coini arayan Sealana, kendisiyle birlikte yatırımcısını da zengin etmek istiyor.

Annesinin bodrumundan kurtulmak ve zengin olmak isteyen Sealana, SLERF ve BOME gibi öncü projelerin başarısını bir adım ileriye götürmek istiyor. Sealana ekibinin SLERF ekibi ile bir bağlantısı olduğu yönündeki dedikodular, projeye olan ilgiyi artırıyor.

Ön satış etkinliğine katılarak Sealana token satın almak isteyen yatırımcılar 0,022 dolar ödüyor. Yatırımcılar, ETH, USDT, BNB, SOL veya kart işlemleri kullanarak Solana tabanlı Sealana token satın alabiliyor.

Yapay Zeka Destekli WienerAI 3,5 Milyon Dolara Ulaştı

Yapay zekadan destek alan WienerAI token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar, 3,5 milyon dolara ulaşıyor.

Yapay zeka destekli bir köpek coin olan ve WAI sembolüne sahip WienerAI tokene sahip olan katılımcılar, işlem ücreti olmadan platformdaki premium özelliklerden faydalanabiliyor. Kapsamlı bir yatırım desteği sunma amacındaki WAI token, yapay zeka ile blok zinciri teknolojisini bir araya getirerek benzersiz bir deneyim yaşatmak istiyor.

WienerAI tokenlerin toplamda 69 milyar token arzı bulunuyor. Token arzının yüzde 30’u ön satış etkinliği ile erken dönem yatırımcılara sunuluyor. Kripto ekosistemini karmaşık bulan yatırımcılar için alım satım işlemlerini basit hale getirme niyetindeki WAI token, aşamalı bir ön satış etkinliği ile yatırımcılarla buluşuyor.

Mevcut aşamada yatırımcılar, token başına 0,000712 dolar ödeyerek WAI token satın alabiliyor. Yatırımcılar dilerse bu tokenleri kilitleyerek staking ödüllerinden faydalanabiliyor. Sosis Ordusu adını verdiği topluluğu her fırsatta desteklemek isteyen ve bu sebeple yüksek APY sunan projede mevcut durumdaki yıllık kazanç getirisi, yüzde 305 oluyor. ETH bloğu başına ödül ise 3938 WienerAI token olarak belirleniyor.

Projeye ilgi gösteren kripto yatırımcılar, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri kullanarak indirimli ön satış etkinliğine dahil olabiliyor. Projenin detaylı yol haritası ve kilometre taşları, WienerAI proje sayfasından, Telegram kanalından ve WienerAI resmi X hesabından takip edilebiliyor.