Patlıcan Musakka Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

15542067820.86250900

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletin.

    16 Mayıs 2024 Günlük Burç Yorumları Belli Oldu! 16 Mayıs 2024 Günlük Burç Yorumları Belli Oldu!
  2. Soğanı ince ince doğrayın. Biberleri de küçük küçük doğrayın.

  3. Tencereye sıvı yağı ekleyip soğanı kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

  4. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından biberleri ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.

  5. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.

  6. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kurulayın.

  7. Yağlı bir tavada patlıcanları kızartın.

  8. Bir tencereye kızarttığınız patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı dökün.

  9. Sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

  10. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

  11. Patlıcan musakkayı servis tabağına alın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Patlıcanları kızartırken fazla kızartmamaya dikkat edin. Aksi takdirde patlıcanlar yumuşayabilir.
  • Patlıcanları kızartırken aynı tavayı kullanın. Bu sayede kıymalı harç daha lezzetli olacaktır.
  • Patlıcan musakkayı pişirirken kapağını kapatmayı unutmayın. Bu sayede patlıcanlar daha yumuşak olacaktır.
Editör: Ozge Ozkan