10 Kasım 1938 'de Atatürk 'ü kaybettik. Bu acı  kayıp bu ülkenin ,bu milletin ortak kaybıydı. Her canlı gibi Atatürk'te ölümü tatmış hakka yürümüştü. Bütün ülkeyi hüzne boğan bu ölüm  ,bir milletin kaderini etkileyen büyük bir önderin aramızdan bedenen ayrılışıydı. Bu ayrılık sadece bedenen bir ayrılık  olsa da   Türk milletini tümden etkileyen büyük  bir ayrılıktı. Bu ülkenin her karış toprağında ,her cephesinde ,her yolunda, her okulunda, her fabrikasında,  her medeni atılımında alın teri  ve imzası olan Atatürk,  Türk tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Bu yüzden sonsuza kadar minnet ve şükran duyacağımız tek önderimiz  Atatürk'tür. 

    Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı  Atatürk  sıradan bir lider olmadığı gibi gerçek bir dâhidir .Hiç şüphesiz onun bu özelliği içimizdeki kıskanç ve ikiyüzlülerin sayısını  zaman zaman artırmıştır. Onun  yolunda ,onun izinde ,onun ışığında yürüyenlerin  sayısı her geçen gün artmaya devam ederken,  içimizdeki hainlerinde gerçek yüzleri bir bir ortaya  çıkmaktadır. Bedenen aramızda olmayan büyük önder Atatürk'ün ölümsüz fikirleri Türk milletinin ufkunu açık tutarken,  bu durum ülkemizin ve milletimizin aydınlanmasını istemeyenleri rahatsız etmiştir. Bu nedenle Atatürk düşmanlığı hastalığına tutulanlar zaman zaman hortlamaktadır. Onlarda aldıkları her dersin sonunda yok olup ,gitmeye mahkum olmaktadır. Atatürk öyle güçlü bir önderdir ki, ölümünden yıllar sonra bile Türk milletinin önderi olmaya devam etmiştir. Onun önderliği yaşadığımız asrın gerisinde değil ,daima yaşadığımız  asrın ilerisinde olmuştur. Yaşadıkları asra damgasını vuran bazı önderler gibi sadece yaşadıkları asrın önderi olarak kalmamıştır. Atatürk bu yüzden gerçek dahi bir önderdir. Her 10 Kasımda onun ne kadar ölümsüz bir önder olduğuna tanıklık etme şerefini milletçe yaşıyoruz. Atatürk gibi büyük  bir öndere sahip olmanın büyük gururu ile izinden ve yolundan yürüyoruz. 

     Türk milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin büyük kahramanı Atatürk ,sadece Türk milletinin değil ,ezilen dünya milletlerinin de önderi olmayı başarmış ,büyük bir önderdir. Böylesine büyük bir önderin unutulması, unutturulması ,yok olup gitmesi söz konusu değildir. Böyle  dahi bir önderin  sonsuza kadar peşinden gidilir. Böyle bir öndere sonsuza kadar minnet duyulur.  Atatürk'e hainlik yapanlar ,ihanet edenler ,kin ve nefret besleyenler  hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacaklardır. Her 10 Kasım içimizdeki ve dışımızdaki  Atatürk düşmanlarına büyük bir tokattır. Türk adının geçtiği ,Türk bayrağının dalgalandığı her coğrafyada büyük önder Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Atam ruhun şad, mekanın cennet olsun, dualarımızda ve gönüllerimizdesin. Başta senin ,silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin önünde saygı ve sevgi ile eğiliyoruz. Ne mutlu Türküm diyene.