Ünye Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali ile ilgili Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın organizasyonunda STK Temsilcileri, Oda Başkanları ve Basın kuruluşlarıyla ortak istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda Gazze’de yaşanan insanlık dramı da göz önünde bulundurarak yöreye özgü etkinliklerin ön planda tutulduğu bir kapsamda gerçekleştirme kararı alındı.

Toplantıya Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, MHP İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Özkan, Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özkan, Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Çevre Koruma Derneği Başkanı İrfan Tosun, Kent Konseyi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, Karadeniz Ünlü Mamuller Ekmek Üreticileri Derneği Başkanı Murat Yüksel, Ünye Yunus Emre Off-Road Derneği Başkanı Alper Argan, Motor Sporları Kulübü Başkanı Musa Coşkan ve Basın Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Başkan Tavlı, “Geleneksel Etkinliklerimiz ve Değerlerimiz Ön Planda Olacak”

Toplantıda Gazze’de yaşanan insanlık dramına vurgu yapan ve bu süreçte eğlencenin ağırlıkta olduğu bir festivalin yakışmayacağının ortak istişare sonucu ortaya konduğunu belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı şunları söyledi;

“Tüm STK’larımızla yaptığımız davette bir istişarede bulunduk. Gazze’de 8 aydan fazla bir süredir kesintisiz bir vahşetin ve soykırımın devam ettiği bir sürece hep birlikte ne yazık ki üzülerek şahit oluyoruz. Malumunuz bizim de yaz etkinlikleri içerisinde çok da keyifli olan, aynı zamanda şehrimize değer katan ve bereket oluşturan bir festival dönemi yaşıyorduk. Ancak bu yıl itibariyle masumların katledildiği bir zaman diliminde coşku içerisinde bir festivalin yapılmasının çok şık olmayacağı fikrine vardık. 01 Temmuz Kabotaj Bayramından başlamak üzere Toplu Sünnet Şölenimizi, Plaj Voleybolumuzu, Gece Kum Futbol Turnuvamızı, Yağlı Pehlivan Güreşlerimizi, At Yarışlarımızı, Kano Yarışlarımızı tam manasıyla yapalım istedik. Bunun haricinde özellikle beldeden mahalleye dönüşen lokasyonlarımızda çocuk tiyatroları ve benzer tiyatro faaliyetini icra ederek abartıya kaçmadan bir festival sürecini tamamlama kararı aldık” dedi.

Festival Etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda Olmayacak

Bu yıl festival etkinliklerinin Cumhuriyet Meydanında olmayacağını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Manyetik Kumsalımızın öne çıkarılacağı bir alan olan Tarihi iskele mevkiinde bulunan kumsal alanında icra edeceğiz. Taka Balık ile Tarihi Ambar arasında bulunan kumsal alanında yürüyüş yoluna sıfır şekilde ahşap ev konsepti kurularak burada özellikle yöresel ürünlerimizin ve derneklerimiz el emeği göz nuru ürünlerinin sergileme ve ekonomik değer kazandırmaya yönelik bir uygulama yapacağız. Yine bu alanda kuracağımız sahnede tiyatro gösterileri ve çeşitli etkinlikler de vatandaşlarımızla buluşacak.” Dedi.

Bu süreçte festival alanında gıda ile ilgili satışın yapılmayacağını da altını çizen Başkan Tavlı, yöresel ve kente özgü ürünlerin sergilenmesinin daha doğru olacağının altını çizdi.

Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Özkan, “Yerel Unsurlar Ön Planda Olacak”

Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Özkan toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı ve Gazze’de yaşanan insanlık dramı ile ilgili bu yıl daha çok yerel unsurların ön planda olduğu bir festival yapma kararı aldık. Festival alanını kumsala alarak farklı bir konsepti gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Çevre Koruma Derneği Başkanı Tosun, “Doğru Bir Karar Olduğunu Düşünüyorum”

Çevre Koruma Derneği Başkanı İrfan Tosun ise yaptığı açıklamada, “Bizlerin de sunduğu teklifle festivalin kumsal alanında yapılmasını çok doğru buluyorum. İlk defa yapılacak bu uygulamanın başarılı olacağını düşünüyorum” dedi.

Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Güdek, “Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz”

Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek ise yaptığı açıklamada, “Alınan bu karardan dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda her yıl festival döneminde esnaflarımız Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlardan olumsuz etkileniyordu. Bu yıl bunun da önüne geçilmiş oldu. Ben hayırlı bir karar olduğunu düşünüyor ve tebrik ediyorum dedi.

Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Çat, “Doğru Bir Karar”

Festival alanının kumsala alınmasının doğru bir karar olduğunu dile getiren Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Çat ise, “Cumhuriyet Meydanı halkımıza kaldı. Bu karardan dolayı Belediye Başkanımıza sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akar, “Güzel Bir Festival Olacak”

Bu yıl yöresel unsurların ön planda olduğu bir festivalin farklı bir atmosfer oluşturacağına inandığını dile getiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ise sportif faaliyetlerin de festivale ayrı bir renk katacağını dile getirdi.

Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, “Belediye Başkanımızı Kutluyorum”

Festival ile ilgili alınan ortak karardan dolayı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’yı kutladığını dile getiren Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ise yaptığı açıklamada, “Daha önce yaptığımız toplantıda tüm STK’larımızın istekleri bu doğrultudaydı. Filistin’de insanlık dramı yaşayan bir millet topluluğu var. Yaşanan bu zalimliklere rağmen geniş kapsamlı bir festival yapmanın doğru olmadığı düşünüyorum. Öte yandan da hayat şehirlerde devam ediyor. Bu açıdan yerel dinamiklerin öne çıkarıldığı bu şekilde bir festivali destekliyoruz” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Sevindik Demir, “Doğru Bir Karar Olduğunu Düşünüyoruz”

Festivalin kumsal alanına taşınarak manyetik kumsalların ve özelikle yöresel unsurların ön plana çıkarıldığı bir festival içeriğinin çok doğru olduğunun vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, Ünye’ye özgü bir festival olacağını söyledi.

Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, “Alınan Kararı Destekliyoruz”

Festival ile ilgili alınan kararı desteklediklerini dile getiren Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek ise Ünye’ye özgü güzel bir festival olacağına inandığını belirtti.