Samsunspor'da ki sportif başarılar her ne kadar konuşulsa da iç saha maçlarında taraftarın çektiği sıkıntılarda bir o kadar konuşulur oldu.
Neydi Bu sıkıntılar?
Passolig uygulamasının devam etmesi, ettiği gibi turnikelerde sorun yaşanması; kağıt bilet uygulamasında TC lerin niçin yazdığı, aramaların neden bir çok noktada yapıldığı ve bunun gibi bir kaç konu daha. Fakat garip olan, yaşanan sıkıntı ne olursa olsun son noktaya gelip patladığında emniyet kaynaklı yansıması.
Spor Güvenliği Şube Müdürü çok değerli Murat Koyuncu'nun davetlisi olarak Taraftarın Sesi ekibi adına gittiğim makamında bütün konuları enine boyuna konuştuk. Öncelikle nazik davetinden ve göstermiş olduğu ilgi alakadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Sorduğum her soruya açık yüreklilikle cevap verdi. Zaten bir gün öncesinde de taraftarlarımız adına söz sahibi olan arkadaşlarımız kendilerini ziyaret etmişlerdi.
Sayın Koyuncu diyor ki, uygulamalar taraftarın huzuru için, bizler asla yasadışı bir şey yapmıyoruz. 6222 sayılı kanun gereği yapılması gerekenler yapılıyor derken, kendisine yönettiğimiz soru, peki bu uygulama rakiplerimiz olan diğer illerde neden yok? Aslında var ama uygulanmıyor, uygulanmadığı gibi uygulanmadığından gerekli mercilerin haberi bile yok. Bu konuyla ilgili bakanlık ve federasyonda bu aşamada bir kargaşalık yaşanıyor. Sayın şube müdürümüz Murat Koyuncu zaten bakanlığa bildirmiş.
Taraftar diyor ki cüzdanlarımız neden aranıyor? Sayın Koyuncu Yeni Orduspor hazırlık karşılaşmasında ki bir görüntüyü izletti bana. Maçtan önce kulüp başkanımız belediye başkanımız Valimiz stadyum içerisinde taraftarlarımızı selamlarken, bu grubun içerisine tribünden bir tane patlayıcı madde atılıyor. Şimdi o patlayıcı madde farz edelim Valimizin ya da bir başkasının suratına gelseydi ilk kimden hesap sorulacaktı? Tabii ki emniyetten değil mi? Emniyetimizin yapmış olduğu araştırmayı yani kayıtları birlikte izledik. Tribünde arkadaşımız cüzdanından çıkartıyor ateşleyip atıyor. Doğru mu? Elbette yanlış. Patlayıcı madde deyince bizim aklımıza koskocaman meşale gibi bir şey geliyor ama Hayır efendim cüzdana dahi konulup taşınabiliyor. Kamera kayıtlarının daha gerisine gittiğinizde ise turnikeden geçerken TC işte o zaman devreye giriyor ve kişi tespit ediliyor.
Şimdi arkadaşlar, malum şehrimizde Suriyelisi bilmem nesi ne ararsanız var. Allah korusun Eylem yapmak isteyenler için miting alanları ve böylesine maçlar tercih edilen yerler oluyor. Beşiktaş Bursaspor maçını da hatırlatmak isterim.
Bu konularda hepimiz kendimizi frenler, olay çıkartmak isteyenleri engelleyebilirsek sorunsuz bir şekilde müsabaka izler ve emniyetinde işini kolaylaştırmış oluruz.
Spor Güvenliği Şube Müdürü değerli Murat Koyuncu kendi görevleri dışındaki sorunlarla da ilgilenerek taraftarın huzurunu sağlamak için gerçekten çok çaba sarf ediyor. Stadyum çevresindeki dişe ve turnikelerin artırılmasında bile kendisinin etkisi olmuştur. En büyük sıkıntı Passolig problemi olduğunu öğreniyor ve Passolig müdürünü makamına davet ediyor. Taraftarımızın huzurunu sağlayabilmek için sürekli hesap kitap içerisinde.
Kısacası stadyum çevresindeki Sorunların çözümü için görevlilerden taraftarımıza kadar herkes üzerine düşeni yaparsa hep birlikte bu zorlukların da üstesinden gelebileceğimize inanıyorum.