Çok rahat kazanacağımızı düşünerek gittiğim bir deplasmandı. Maça rahat başlamamız ve erken bulduğumuz gollere rağmen ecel teriyle maç sonunu getirebildik.
İlk otuz dakikaya baktığımızda oynadığı ligin farkına varmış, ayağı yere daha sağlam basan ve mücadele eden bir Samsunspor izledik.
Attığımız birinci golde duran topların ne kadar önem taşıdığını gördük. Bazen açamadığınız kapalı savunmaları bile duran toptan attığınız bir golle rakibi üzerinize çekerek ikinci ve üçüncü golü bulabiliyorsunuz. Duran toplarda Bahattin Köse, Kubilay Yavuz, İrfan Başaran gibi sağlam ayaklarımız var.
İlyas Kubilay Yavuz...
Bu Kardeşimizi Samsunspor'a kazandıranlar dan Allah razı olsun. Son yıllarda kulübümüze gelen ve izlemeye doyamadığım müthiş bir yetenek. Rakip taraftarın bile ayakta alkışladığı İlyas Kubilay adeta resital yaptı, üç puan kazanmamızın baş rol oyuncusuydu.
Kazansak da rahat maç izleyemiyoruz dedik. O zaman bu cümlenin arkasından neden sorusu geliyor değil mi?
Furkan Kalede güven vermemeye başladı. Panik olması ve aceleciliği defans bloğu ile sürekli hata yapmasına neden olurken taraftarda yüreği ağzında maç izliyor. Gün gelir bu durum başımıza iş açar. Canımız yanmadan Furkan kardeşimizi de uyarmak da fayda var.
Bu maç için üzüldüğüm bir diğer konuda içeri giren taraftar kadar giremeyen arkadaşlarımızın dışarıda kalmasaydı. Orada ve çevre illerde oturan gurbetçilerimizin heyecanla beklediği iple çektiği karşılaşmaya girememesi üzücüydü. Bursa'da oturan taraftarlarımızdan gelen bazı mesajlar da üzücüydü. 10 TL den toplu olarak aldıkları biletleri Taraftar Derneğine destek adı altında 15 TL den satıldığı, taraftarlarımızın bu durumdan rahatsız olduğu ve bu konuyu dile getirmemizi özellikle bizlerden rica ettiler. Eğer doğruysa bu karaborsacılığa girer. Derneğe destek bilet üzerinden olmamalı.
Samsun'dan ve çevre illerden gelen taraftarlarımıza, takım futbolcularına gösterdikleri ilgi alaka ve misafirperlikten dolayı başta İnegöl Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şaban Kayan'a yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz.
Ligin başında İyi de oynasanız kötü de oynarsanız kazanmak her zaman artıdır. Biz bu ligin üzerinde bir takımız, gerek kadro yapısıyla gerek taraftarıyla. Galibiyette emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu takımın şampiyon olmaması için hiçbir neden yok.