Seri galibiyetler sanırım biraz rehavet yaratmış.

Bu maç öncesine baktığımızda altı maçtır kazanan bir Yılport Samsunspor ve ligin hem en az gol atan, hem de en az gol yiyen ekiplerinden biri olan Bayrampaşaspor'un mücadelesine şahitlik ettik.

Böylesi bir rakibe erken gol bulursan sonuca farklı gidersin ama atamazsan gol kısırlığında bir maç olacağını kestirmek mümkündü.

Bayrampaşaspor karşısında neredeyse on gol pozisyonu buluyorsan birini atıp üç puanı kapacaktın. Bu kadar pozisyon veren bir takım nasıl en az gol yiyen takımlardan biri bunu da anlamadım.

Yılport Samsunspor her ne kadar altı maçtır kazansa da gol yollarında halen sıkıntı yaşadığı ortada. Bahattin'in yokluğu bu takımda büyük eksik. Bu maçta ikinci devre oyuna girse de halen sakat olduğu gözlerden kaçmadığı gibi verimli de olamadı.

Mutlak galibiyet düşünen Taner hoca ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başlayarak Muhammet Beşir ve Bahattin Köse'yi oyuna sürdü. Fakat oyunun gidiş hattında ilginç bir tablo ortaya çıktı. Savunma oyuncuları geride fazla çakılı kalıp orta sahaya destek veremeyince bizim orta alanın mekanizması oyundan düştü.

Muhammet Beşir belki goller kaçırdı ama kendisi pozisyonlar üretip golle burun buruna kaldı. Genelde şans bulamayan Beşir'in maç eksikliğimi yoksa, ya kötü oynarsam tepki alırım korkusu mu bilmiyorum bir sıkıntı var.

Bayrampaşaspor kendileri ve rakipleri arasındaki kalitenin farkındalardı ki ev sahibi olmalarına rağmen doksan dakika boyunca bir puana oynayarak bitiş düdüğüyle amacına ulaşan Bayrampaşaspor oldu.

Kapasitesi düşük olan stadyuma taraftarlarımız adeta akın etti. Misafir takıma ayrılan yer yüz seksen kişilikti ama tribünde yaklaşık bin taraftarımız vardı. Bu konuda adeta seferber olan Samsun sevdalılarından çok değerli Kaya Aşçı Berati Olgun Mustafa Hocaoğlu ve emeği geçen tüm değerlerimize taraftarlarımız adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca hemen hemen Yılport Samsunsporumuzun maçlarını kaçırmadan gelen Avrupa ve Türkiye gol Kralımız Tanju Çolağı da bir Samsunlu ve Samsun sevdalısı olarak kutlarız.

Evet bu takım ya şampiyon olacak ya da şampiyon olacak. Yeter ki ayaklarımız yere sağlam bassın.