TFF 2. Ligi'nde 5. haftayı geride bıraktık. İki puan ortalamasıyla bakarsak, beş maç on puan toplayan Samsunspor hedefe ulaşabilecek mi? Bunu sezon sonu göreceğiz.
İki takımda hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti. Samsunspor 3. Lig temsilcisi Diyarbekirspor'a, Ankara Demirspor'da Süper Lig temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a mağlup oldu. İki maçı da izledim. Ankara Demirspor elenmesine rağmen Süper Lig temsilcisine adeta kök söktürdü. Samsunspor'da vasatın üzerine çıkamadı. Demek ki kupanın havası farklı olduğu gibi takımların ligine ve rakibine göre motive olduklarını görmüş olduk. İşte o Ankara Demirspor bu ligde vasat futbol sergilediği gibi skorda sonuca vasat olarak yansıyor.
Samsunspor'a gelince...
Taner hoca yanlışıyla doğrusuyla yavaş yavaş kadrosunu ve sistemini oluşturuyor. Gerek yazılarımızda, gerekse televizyon programlarımızda Erkam Reşmen ve Oğuz Gürbulak'ın bu kadroda daima yer alması gerektiği defalarca belirttik. Demek ki yanılmamışız. Ercan da, Erkam'la savunmada kendisini daha güvende hissederken, Oğuz'da orta sahada bir dinamo gibi çalıştı. Bu konuda Taner hoca doğruyu buldu.
Maçın üç golünü atarak hat-trick yapan Bahattin Köse'yi tebrik ederken maçın adamı kimdi dersiniz? İzlemeye doyamadığım İlyas Kubilay Yavuz ve Oğuz Gürbulak'tı...
Kubilay ısrarla ben bu kadroda olmalıyım mesajını veriyor. Kupa maçında iki topu bu maçta da yine muhteşem bir şutu direkten döndü. Sahanın iyileri orta sahadan olunca mekanizma çalışmış ve sen de maçı kazanmış oluyorsun doğal olarak. İshak Doğan ve Ercan Yazıcı'yı da unutmayalım, onlarda sahada iyi işler yapan isimlerdendi.
Samet Asatekin bu kadroda sırıtıyor açıkçası. Kadrosu geniş olan Samsunspor'un yedek kulübesine baktığımızda iki tane stoper Şahin Şafakoğlu ve Nuri Terliksiz'in kulübede oturması, yedek kurgusunda ayrı bir yanlıştı.
Çağrı Ortakaya konusuna gelince...
Kulübümüz ya Taner hocayı tutacaktı, ya da Çağrı'yı gönderecekti. Taner hocanın istediği oldu ve Çağrı ile yollar ayrılıyor. Doğru mu derseniz bana göre bu kararda yanlıştı. Öyle ya da böyle Çağrı, Samsunspor'un futbolcusu ve devre arasına kadar zaman zaman değerlendirebilirdik.
Peki bir soru...
Ankara Demirspor maçını oldu ki kaybetseydik, Taner hocanın durumu ne olurdu? Büyük ihtimalle gönderilirdi. Bana göre Çağrı konusunda erken neşter vurmak yanlıştı diye düşünüyorum.
Şampiyonluk parolasıyla çıkan Samsunsporumuzun taraftarınında bu maçta ki ilgisinde azalma gördük. Nedeni takımın iyi futbol oynamaması, hafta içerisinde 3. Lig takımına kupadan elenmesi bunlar birer etkendi. Ligde Eyüpspor maçı ile başlayan seri Ankara Demirspor maçı ile devam etti. İnegölspor maçından galibiyetle dönmemiz durumunda içeride oynayacağımız Gaziantepspor maçını rekor seyirciye oynarız. Yani taraftar der ki, olursa serimiz artar sevgi selimiz der. Taraftarın inancı ve güvenci de artmış olur.
Galibiyet yanıltmasın Ankara Demirspor gerçekten vasattı. Bu maçta Samsunspor biraz daha üretkendi. İşte şunu çözebilmek önemli, bizim üretkenliğimiz onların vasatlığından mı kaynaklı yoksa iyi miydik bunu da ilerleyen haftalarda göreceğiz.