“Mad Max” serisinin dördüncü devam filmi “Mad Max:Fury Road” 30 yıl sonra seyircinin karşısına çıktı.
Nefes kesen sahneleri ile izleyicinin bir an bile gözünü perdeden ayıramadığı efsanenin dördüncü filmi aksiyon sinemasının en iyi örneği.
Kıyamet senaryosu üzerine kurulu dört dörtlük aksiyon filminin yönetmeni 1979-1985 arasında çekilen üç filmin de yaratıcısı, beyni olan Avustralyalı George Miller.
Usta yönetmen George Miller’in bir kez daha yönetmenlik koltuğuna oturduğu yeni nesil “Mad Max:Fury Road” filminin başrolünde Hollywood’un iki güçlü oyuncusu Tom Hardy ile Charlize Theron yer alıyor.
Görüldüğü gibi, Mel Gibson ile özdeşleşen Mad Max’i bu kez Tom Hardy oynuyor.
Yönetmen George Miller, 60 yaşının çok üzerinde olan Mel Gibson’un son derece hareketli bu filmin altından kalkamayacağı endişesi ile Mad Max rolünü dördüncü filmde Tom Hardy’e verdi.
Furiosa karakterindeki başarılı oyunculuğu çok konuşulan CharlizeTheron savaş sahnelerinde adeta döktürüyor.
Seyircinin en son 1985 yılında izlediği üçüncü filmin ardından serinin dördüncü filmi yıllardır hayranları tarafından bekleniyordu.
Seyircinin tam 30 yıldır beklediği kıyamet senaryosu üzerine kurulu aksiyon türünün en iyilerinden “Mad Max:Fury Road” muhteşem bir dönüş yaptı.
Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasına sürüklenen Mad Max’in bu seferki düşmanı zalim Immortan Joe’dır.
Her şeyin yıkıma uğradığı bir gelecekte yaşayan Mad Max ve grup, acımasız Immortan Joe’dan nereye kadar kaçabilecek?
Kötü adam Immortan Joe’nın grubu amansız takibinde aslında başka bir neden de var.
68. Cannes Film Festivali’nde yarışma dışı gösterilen bu müthiş seyirlik, aksiyon sahnelerinden ötürü ayakta alkışlandı, çok fazla övgü aldı.
Yönetmen George Miller, serinin ilk üçlemesinden sonra yenisini çekmeyi düşünmediğini, ancak Mad Max fikrini aklından çıkaramadığı için bu filme soyunduğunu Cannes’da gazetecilere açıklamış.
İyi de yapmış Miller, seyirciye büyük keyif veren bu müthiş filmi çekmiş, 30 yılın ardından beklentileri fazlasıyla yerine getirmiş.
Bu sezonun en iyi aksiyon seyirliklerinden biri olan “Mad Max:Fury Road” türünün iflah olmaz tutkunları kadar, görsel bir şölen niteliğinden ötürü sinema seyircinin de kayıtsız kalamayacağı bir yapım.
Kaçırmayın. Filmi üç boyutlu izlemek daha farklı bir keyif veriyor.

-Haydi Kitap Fuarına-

Nihayet Samsun’da kitap fuarı açılıyor.
Samsun kadar, Karadeniz’in de ilk kitap fuarı, 18 Mayıs’ta TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde okurla kucaklaşıyor.
‘’Bugüne dek Samsun’da, Karadeniz’de neden kitap fuarı açılmıyor? diye hep sormuşumdur.
Nihayet bu sorumun karşılığını buldu, beklenen gün geldi çattı.
Türk edebiyatının seçkin yazarları okurla buluşarak hem kitaplarını imzalayacak hem de onlarla söyleşi yapacak.
23 Mayıs’a dek sürecek kitap fuarında, Ayşe Kulin, Can Dündar, Altan Öymen, Füruzan, Muzaffer İzgü, Canan Tan, Yekta Kopan, Enver Aysever, Deniz Kavukçuoğlu, İlker Başbuğ, Nedim Şener, Ataol Behramoğlu, Behiç Ak, Ahmet Telli, Yüksel Pazarkaya, Sevgi Özel, Aret Vartanyan, Kahraman Tazeoğlu okurlarıyla buluşacak.
Ayrıca edebiyatımızın değerli ismi Melih Cevdet Anday , doğumunun 100. Yılında fuarda düzenlenecek etkinliklerle anılacak.
Fuarda, “Yayınlama Özgürlüğü Yolunda”paneli 19 Mayıs Salı günü gazeteci Nedim Şener, Sibel Oral, şair Mustafa Köz ve yayıncı Fahri Aral’ın katılımıyla gerçekleştirecek.
Haydi Samsunlular, sıra sizde .
İlk kez açılacak kitap fuarını ziyaret ederek sevdiğiniz yazarlarla sohbet edin, bilginizi zenginleştirecek, ufkunuzu açacak kitaplardan edinin. Bu fırsatı kaçırmayın.