Samsunspor 22.haftada deplasmanda Ankara Demirspor ile karşılaştı. Sezonun ikinci yarısına sıkıntılı başlayan Samsunspor sahasında kazandığı Eyüpspor karşılaşmasının ardından deplasmanda oynadığı Ankara Demirspor maçını da kazanarak bir seriyi başlatmak istiyordu.
Sezonun ikinci yarısına düşme hattında başlayan ev sahibi ekip Ankara Demirspor ise 4 maçta aldığı 3 galibiyetle tehlike bölgesinin dışına çıkmıştı. Liderin 2 puan gerisinde şampiyonluk yarışı veren Samsunspor ile son 2 maçını kazanmış Ankara Demirspor arasında oynanacak karşılaşma haftanın sonucu en çok merak edilen maçlarından biriydi.
Samsunspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü İsmet Taşdemir bu maçta 1 hafta önce oynadığı Eyüpspor maçında ki kadroda fazla değişiklik yapmadı. Eyüpspor maçının ikinci yarısına başlayan kadro bu maçta ilk 11 olarak sahaya çıktı. Yani Eyüpspor maçına göre Abdulkadir'in yerine İlyas Kubilay ilk 11'de başladı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Samsunspor ilk tehlikeli atağını 8.dakikada gerçekleştirdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Erhan Şentürk'ün vuruşunu kaleci ayakları ile kornere gönderdi. Bu pozisyonun ardından Ramazan ve Kubilay ile de pozisyon bulan Samsunspor bir türlü meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı. İlk yarıda birkaç pozisyonda ise Ankara Demirspor gole yaklaşsa da başarılı olamadılar ve devreye 0-0 eşitlikle gidildi.
İkinci yarıya ev sahibi ekip daha atak başladı. Mutlak kazanmayı hedefleyen Samsunspor ise oyuncu değişikliğine giderek hem oyuna dengeyi hem de golü buldu. 58.dakikada oyuna giren Abdulkadir 2 dakika sonra golü attı. 0-1
Samsunspor golün ardından skoru korumayı düşünürken yakaladığı pozisyonları da gole çeviremeyince yine rahat bir galibiyet alamadı.
Sevindirici olan tek şey takımın kazanma arzu ve isteğinin iyi olmasıydı. Üst üste galibiyetler geldikten sonra takım daha iyi de oynayacağını düşünüyorum.
Bugün için önemli olan 3 puandı. Ligin boyu kısaldıkça puan kaybedilmemesi, sezonun ikinci yarısının ilk deplasman galibiyeti ve üst üste ikinci galibiyet olması önemli. Kısacası Samsunspor zor bir deplasmandan kayıpsız dönüyor.
Kalın sağlıcakla…